QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Бібліотечні заходи для олександрійців

Олександрійські бібліотекарі продовжують проводити культурні, пізнавальні і розважальні заходи для різних поколінь олександрійців.
Минулого тижня фахівці центральної міської бібліотеки підготували чергову краєзнавчу відео-зустріч із постійної рубрики «Олександрія – місто талантів». Випуск був присвячений нашому талановитому земляку Валерію Шохіну – відомому хореографу, тренеру студії спортивного танцю «VIVA», переможцю щорічного міського конкурсу «Олександрієць року-2020» у номінації «Талант року».
Ще у 2020 році бібліотекарі центральної бібліотеки розпочали цікавий сезон з медіаграмотності, а саме: експрес-тайм «Я знаю, бо перевіряю!». Це короткі відео-історії, які мають на меті надати користувачам зручний інструментарій для вивчення медіаграмотності та для розвитку критичного сприйняття інформації. Черговий випуск експрес-тайму розповідав, які є гендерні стереотипи і як вони впливають на суспільство в цілому та на його окремі сфери.
Жителі поважного віку також беруть активну участь у житті бібліотек. «Тричі мені являлася любов» – під такою назвою до дня народження Івана Франка в центральній міській бібліотеці відбулася поетична імпреза для учасників літературно-поетичної вітальні «Струни серця», де звучала поезія, уривки з автобіографії письменника «Дещо про себе самого» та найцікавіші факти з життя генія.
В цій же бібліотеці продовжує свою роботу Студія дизайну та краси «Креатив» – проєкт Олександрійської міської ЦБС, який реалізується в рамках програми «Твори культуру: створюємо інноваційні бібліотечні послуги». Тож 26 серпня олександрійці завітали до студії на майстер-клас із виготовлення брошки-квітки з фетру.