QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

До уваги підприємців, що здійснюють торгівлю продовольчими товарами, лікарськими препаратами та виробами медичного призначення!

Постановою Кабінету Міністрів України від 22 квітня 2020 року № 341 «Про заходи щодо стабілізації цін на товари, що мають істотну соціальну значущість, товари протиепідемічного призначення» на період карантину запроваджено державне регулювання цін на продовольчі товари, засоби індивідуального захисту, лікарські засоби i антисептики.
Постановою KMУ № 341 затверджено:
порядок декларування зміни роздрібних цін на товари, що мають істотну соціальну значущість, i товари протиепідемічного призначення, що необхідні для запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2;
перелік товарів, що мають істотну соціальну значущість;
перелік товарів протиепідемічного призначення, що необхідні для запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.
Декларування зміни роздрібних цін здійснюється виключно в електронному вигляді шляхом подання відомостей з використанням кваліфікованого електронного підпису до Держпродспоживслужби України через ii офіційний веб- сайт.
Ознайомитися з Інструкцією декларування цін можна на офіційному сайті Держпродспоживслужби України у розділі «Декларування роздрібних цін» рубрики «Контроль у сфері ціноутворення».
У разі підвищення цін на товари, що мають істотну соціальну значущість, без декларування або без дотримання передбачених термінів початку застосування роздрібних цін, що декларуються, до суб’єктів господарювання застосовуються адміністративно-господарські санкції відповідно до ст.20 Закону України «Про ціни і ціноутворення».
Просимо Вас забезпечити безумовне виконання вимог Постанови Кабінету Міністрів України від 22 квітня 2020 року № 341.