QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

До відома роботодавців, керівників та головних бухгалтерів підприємств, установ та організацій усіх форм власності!

Управління економіки Олександрійської міської ради звертає Вашу увагу на те, що під час воєнного стану, який продовжено до 21 листопада 2022 року, роботодавці повинні здійснювати індексацію зарплати своїх працівників. Роботодавці, які востаннє збільшували оклади у червні, липні, серпні 2022 року, не повинні нараховувати індексацію у вересні 2022 року. Решта роботодавців, які не збільшували оклади застосовують коефіцієнти на рівні серпня 2022 року. Для розрахунку суми індексації використовується значення прожиткового мінімуму для працездатних осіб в розмірі 2600,0 грн. Частина заробітної плати, що перевищує прожитковий мінімум, індексації не підлягає.
Постановою Кабінету Міністрів України від 31.03.2021 року №278 введені правила нарахування індексації у разі підвищення окладів, а саме: не з 1 числа місяця, сума індексації у такому випадку визначається з розрахунку повного робочого часу та виплатою пропорційно відпрацьованому часу.
Під час простою, який відбувся не з вини працівника, оплата проводиться у розмірі 2/3 від ставки, яка не індексується відповідно до ст. 2 Закону «Про індексацію грошових доходів населення», бо не вважається постійною виплатою.
Просимо привести у відповідність оплату праці Ваших працівників.