QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Керівник ОСББ вже місяць не може включити ліфти в будинку №118 по просп. Соборному

За дорученням міського голови Сергія Кузьменка начальник управління ЖКГ Михайло Сулятицький зустрівся з усіма учасниками конфлікту навколо будинку по проспекту Соборний, 118.
Наразі тут тривалий час не працюють ліфти, адже з компанією-постачальником послуг не укладено відповідний договір. Уже більше місяця мешканці багатоповерхівки не можуть отримати відповідь на просте питання – чому керівник ОСББ не укладе договір з компанією, яка обслуговує ліфтове господарство міста. Тим більше, що міський голова вже один раз під власну відповідальність включив ліфти за умови, що проблемне питання буде вирішено. Мешканці знову звернулися до Сергія Кузьменка з проханням допомогти у розв’язанні суперечки.
Тож у дворі багатоповерхівки зібралися начальник ЖКГ, директори ліфтової компанії Анатолій Тримбач та КП «Житлогосп» Віктор Самойленко, мешканці будинку та голова ОСББ Микола Бобошко. Від останнього чекали пояснень незрозумілої затримки з підписанням договору та відновлення роботи ліфтів.
У ході розмови голова ОСББ пояснив свою принципову позицію тим, що вимагає підписання індивідуальних договорів з кожною квартирою, а не одного колективного договору, як це робить приватне підприємство. Натомість Анатолій Тримбач, спираючись на чинне законодавство, пояснював, що подібного не може бути, оскільки робота ліфтів – це житлова послуга, а не комунальна і ліфт курсує по поверхах, а не до кожної оселі окремо. Тож сторони не знаходять спільної мови.
У результаті, після тривалого обговорення було вирішено зустрітися у приміщенні управління житлово-комунального господарства і при юристах обговорити пункти колективного договору, де будуть прописані умови оплати, її затримки і відключення при боргах конкретних під’їздів від даної послуги, а не цілого будинку, як це було раніше.

Більше фото за посиланням:

https://www.facebook.com/olexrada.kr/photos/pcb.238042718190363/238041748190460/