QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Комісія з ТЕБ та НС розглянула питання з підготовки господарського комплексу до зими

22 вересня на засіданні міської комісії з ТЕБ та НС були розглянуті питання про стан підготовки житлово-комунального господарства міста до осінньо-зимового періоду 2021-2022 років та хід підготовки закладів охорони здоров’я, освіти і культури до опалювального сезону.
З першого питання доповів начальник управління житлово-комунального господарства Михайло Сулятицький. За його інформацією, відповідно до затвердженого плану протягом літнього періоду проводились роботи із підготовки до зими об’єктів житлового фонду, комунального господарства, систем теплопостачання, водопостачання, водовідведення та інженерно-транспортної інфраструктури, а також закладів соціальної сфери.
У багатоповерхівках виконувались ремонти рулонних і шиферних покрівель, герметизація стиків стінових панелей, ремонти цоколів, заміна трубопроводів, заміна вікон у під’їздах, а також ревізія і поточний ремонт електрощитових.
Для обслуговування вулично-шляхової мережі у зимовий період в наявності 15 одиниць спецтехніки, яка пройшла технічне обслуговування і готова до роботи.
За словами Михайла Сулятицького, найближчим часом буде придбано ще один універсальний автомобіль для прибирання міста і розчищення снігу.
З метою боротьби із ожеледицею закуплено 1,5 тисячі тон піску та 140 тон солі, з яких готується суміш для посипання.
Працівники КП «Зеленгосп» здійснили видалення близько 180 аварійних дерев, дрова з яких були надані 60 малозабезпеченим сім’ям для опалення осель.
У свою чергу, головний інженер КП «Теплокомуненерго» Віталій Карпенко доповів про стан готовності підприємства до нового опалювального сезону. За його інформацією на сьогодні роботи виконані майже у повному обсязі. Здійснено заповнення теплових мереж після ремонтів, завершуються гідравлічні випробування та усуваються часткові пориви у мережах. Держенергонаглядом проведено моніторинг обладнання і теплових мереж КП «Теплокомуненерго» і за результатами перевірки підписано акти готовності господарства до опалювального сезону.
На сьогодні вирішуються питання щодо погашення боргів КП «Теплокомуненерго» перед облгазом та обленерго, отримання лімітів на постачання блакитного палива та введення в дію Закону України «Про заходи, спрямовані на подолання кризових явищ та забезпечення фінансової стабільності на ринку природного газу», аби вчасно розпочати опалювальний сезон.
Також Віталій Карпенко зазначив, що борг населення перед КП «Теплокомуненерго» за спожите тепло складає 78 млн грн.
Із другого питання щодо готовності закладів бюджетної сфери до опалювального сезону інформували начальники профільних управлінь. У закладах освіти, медицини та культури проведено необхідні роботи, обслуговування мереж, підписано акти готовності, у деяких закладах завершуються тендерні процедури на закупівлю теплової енергії.
Тож за результатами розгляду даних питань керівникам комунальних підприємств дано доручення активізувати роботу серед населення щодо термінового погашення боргів за тепло.
Начальникам управлінь освіти, охорони здоров’я і культури дано завдання усунути недоліки та завершити заходи з підготовки установ і закладів до роботи у зимовий період.