QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Міський голова Сергій Кузьменко представив нового начальника управління охорони здоров’я

2 лютого міський голова Сергій Кузьменко представив медичним працівникам нового начальника управління охорони здоров’я міської ради Тамару Сакару. Напередодні він підписав розпорядження про її призначення.
Раніше Тамара Сакара обіймала посади начальника управління Пенсійного фонду України в Олександрійському районі, заступника та першого заступника голови Олександрійської райдержадміністрації. Працювала головою Петрівської райдержадміністрації. Останні 5 років була головою Петрівської районної ради. Є депутатом Кіровоградської обласної ради. Має досвід роботи в соціальній сфері.
Звертаючись до присутніх, міський голова подякував медикам за їхню нелегку та добросовісну роботу.
«Якісне надання медичних послуг є сьогодні надзвичайно важливим для людей. Тому буду докладати усіх зусиль, щоб робота лікарів була більш комфортною і в міру можливостей, які має місцеве самоврядування, буду підтримувати галузь охорони здоров’я», – зазначив міський голова.
Сергій Кузьменко окреслив першочергові напрямки роботи міської влади у сфері медицини.
Перше завдання – це кадрове забезпечення. Сьогодні у відповідній галузі працює 1702 медпрацівників, із них 291 лікар, 751 – сестри медичні. Проте забезпеченість лікарями складає лише 70,6% від потреби.
Наступний крок – поліпшення матеріально-технічної бази лікувальних закладів, які потребують покращення умов та більш сучасного обладнання.
Третє надзвичайно важливе питання – боротьба з пандемією COVID-19. Тому лікарям важливо ставитися до цього відповідально і дотримуватися усіх санітарно-епідемічних вимог, а начальнику управління доручено слідкувати за тим, аби медперсонал мав на робочих місцях усі необхідні засоби захисту.
«Переконаний, що разом нам вдасться подолати усі проблеми і труднощі. Галузь охорони здоров’я є пріоритетною для міської влади, яка готова вирішувати важливі питання щодо фінансування і розвитку медицини», – сказав Сергій Кузьменко.
Новопризначений начальник управління Тамара Сакара подякувала Олександрійській громаді за довіру та зазначила: «Усі завдання, які ставить міська влада, ми можемо виконати, але розраховуємо на відкритий діалог та підтримку».

Більше фото на нашій сторінці у Фейсбук:

https://www.facebook.com/olexrada.kr/photos/pcb.123888666272436/123888459605790/