QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

«Ми хочемо живу пам’ять». В Олександрії з’явиться Сквер Героїв АТО

16 березня під головуванням керуючого справами виконавчого комітету Сергія Завалія відбулося чергове засідання міської комісії з питань топоніміки, охорони культурної спадщини та місцевої символіки. Порядок денний налічував два питання, що стосувалися увічнення пам’яті учасників АТО, які, виконуючи свій громадянський обов’язок, загинули на сході країни.
Першим присутні розглянули звернення голови громадської організації «Захисники України – Олександрійщини» Олександра Михайлика щодо створення на місці відпочинку біля дитячих садочків №№39 і 43 скверу з подальшим найменуванням його «Сквер Героїв АТО». Зона відпочинку, присвячена пам’яті учасників АТО, була заснована за ініціативи та активної участі сімей і родичів загиблих хлопців, зокрема, – і Віри Козенко, матері полеглого Олександра Козенка. «Встановлення меморіальних дошок і пам’ятників проходить по всій Україні, а ми хочемо живу пам’ять: із квітами і зеленими насадженнями, з можливістю зустрічатися і спілкуватися один з одним», – підкреслила Віра Козенко.
Члени комісії одноголосно підтримали ініціативу Олександра Михайлика та Віри Козенко і вирішили утворити «Сквер Героїв АТО» – майданчика, що об’єднуватиме всіх небайдужих і причетних до подій на Сході України та дозволить організувати простір для живого спілкування. Проєкт відповідного рішення внесуть на розгляд чергової сесії міської ради для затвердження та юридичного оформлення топоніму.
Наступним члени консультативного-дорадчого органу розглянули звернення депутата міської ради Лариси Савченко щодо створення «Алеї героїв». Оскільки наразі триває юридичне оформлення документації щодо найменування зони відпочинку «Сквер Героїв АТО», присутні вирішили врахувати вищезазначене звернення під час наступного розгляду питання тематичного наповнення скверу.