QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

На швейному виробництві виявлено 16 незареєстрованих працівників

9 березня робочою групою щодо організації та координації роботи з питань легалізації заробітної плати та «тіньової» зайнятості населення за участю представників управління економіки міської ради та інспекторів муніципальної безпеки проведено рейд з перевірки оформлення трудових відносин між найманими працівниками та суб’єктами господарювання.

Було обстежено швейний цех, що знаходиться по вул.Осмоловського,20. На час рейду на швейному виробництві знаходилось 16 осіб, але трудові договори та повідомлення ДФС про прийняття їх на роботу, були відсутні. Зі слів самих працівниць деякі працюють 2-3 місяці, інші – перший день, дехто вважав, що проходить стажування. За інформацією податкової інспекції, отриманою в телефонному режимі, сплата ЄСВ за найманих працівників не проводиться.
Платником єдиного податку на даному підприємстві є ФОП Моргуль С.Ю., якому вручено припис на усунення виявлених порушень та попередження про відповідальність за порушення законодавства про працю. Штрафна санкція за повторне протягом двох років порушення становить 30 мінімальних зарплат за кожного незареєстрованого працівника.
За результатами обстеження інспектору управління Держпраці надано матеріали для проведення повторного інспекційного відвідування.
Також матеріали передані до правоохоронних органів з ознаками кримінального злочину, в зв`язку з великою кількістю незареєстрованих працівників.
Крім того, у ході обстеження було встановлено, що за вище вказаною адресою працює розвиваючий дитячий центр «Мама рада» від громадської організаціїї «Ріо». Зі слів керуючої Юлії Дробот – фізичної особи-підприємця, яка надає послуги цій організації, крім неї на громадських засадах працюють ще 3 особи, які за свою роботу кошти не отримують. Інформація про роботу приватного дитячого садка також передана інспектору Держпраці для відповідного реагування.