QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Невдовзі в місті стартує весняна призовна кампанія 2021 року

У рамках чинного законодавства виконавчий комітет міської ради прийняв рішення розпочати проведення призову на строкову військову службу громадян України чоловічої статі до лав Збройних Сил України та інших військових формувань у 2021 році. Цьогоріч призову підлягають юнаки 1994-2003 років народження.
Робота призовної комісії, яку очолила заступник міського голови Ірина Чемерис, триватиме з 1 квітня по 30 червня та з 1 жовтня по 31 грудня поточного року в приміщенні призовної дільниці Олександрії, що знаходиться за адресою: вул. Шевченка, 85. Із 22 березня по 31 грудня тут також щоденно, крім вихідних та святкових днів, буде проводитися медичний огляд призовників.
Діятиме в місті й позаштатна група професійно-психологічного відбору. Мета її роботи – раціональний розподіл майбутніх військовослужбовців за спеціальностями, правильне комплектування курсантами навчальних частин та забезпечення відповідності психологічних якостей військових спеціалістів вимогам військово-професійної діяльності.
Відповідно до прийнятого виконкомом рішення сільським та селищному старостам міської ради, начальнику КП «Житлогосп», керівникам ОСББ, домовласникам, незалежно від форм власності, керівникам навчальних закладів, підприємств, установ та організацій необхідно забезпечити своєчасне оповіщення про виклик та прибуття на призовну дільницю призовників відповідного віку.
Згідно із законодавчою базою України громадяни, що призиваються на строкову військову службу, не залучаються до виконання завдань в зоні АТО/ООС.
Відповідно до рішення призовної комісії відстрочка чи звільнення від призову на строкову військову службу може надаватися призовникам за сімейними обставинами, станом здоров’я, для здобуття освіти або продовження професійної діяльності.
Варто зазначити, що правоохоронні органи проводитимуть розшук, затримання і доставку до військового комісаріату громадян, які ухиляються від виконання військового обов’язку.