QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Нові перемоги бібліотекарів та святкові заходи з нагоди Дня бібліотек

Олександрійська центральна міська бібліотека для дітей посіла ІІ місце у Всеукраїнському конкурсі «Бібліотека року 2021» за проєкт «Корекційно-розвиваюча студія «Сонячні зайчики» у номінації «Середні бібліотеки». Конкурс організовувався та проводився ВГО Українська бібліотечна асоціація спільно з Міністерством культури та інформаційної політики України серед бібліотек України. Звання «Бібліотека року» присвоюється бібліотеці за кращий впроваджений інноваційний проєкт, що підтверджується відповідним дипломом.
Крім цього, бібліотекарі брали участь у традиційному фотоконкурсі від Молодіжної секції Української бібліотечної асоціації «Книга, яка змінила моє життя». Олександрійські креативні бібліотекарі обрали собі 8 цікавих книжкових образів. Фото Полової Вікторії в образі Мавки з твору «Лісова пісня» Лесі Українки та Боровської Світлани, яка передала емоційний стан одного з персонажів роману Джорджа Мартіна «Танок драконів. Пісня льоду й полум’я», потрапили до календаря на 2022 рік від УБА.
З нагоди Всеукраїнського дня бібліотек працівники книгозбірень запропонували олександрійцям багато цікавих заходів та акцій.
Центральна міська бібліотека організувала ігрову програму «Всеукраїнський день бібліотек! Святкуймо разом!». Учасниками заходу стали п’ятикласники НВК «Олександрійський колегіум – спеціалізована школа», на яких чекало багато конкурсів, розваг та пізнавальних відеороликів.
Учні групи продовженого дня НВК «ЗНЗ І-ІІІ ступенів №9 – спеціалізована школа» в дитячій бібліотеці здійснили мандрівку в книжковий світ разом з Королевою книг під час Книжкових іменин. Вони побували у справжній казковій круговерті: переглянули лялькову виставу «Книжкові іменини», взяли участь у вікторинах, відгадували загадки, згадували прислів’я про книги та бібліотеку, переглянули книжкові новинки та обрали собі книги для читання вдома.
Гарно провели час у дитячій бібліотеці й учні 6 класу ОНВК (ЗНЗ І-ІІ ступенів №17 – ліцей), яким бібліотекарі запропонували пройти захоплюючий бібліоквест «Стежками неповторної України». Учасники квесту отримали маршрутний лист, за яким вони побували на п’яти станціях: «Гостинна Україна», «Співоча Україна», «Казкова Україна», «Кмітлива Україна», «Танцююча Україна».
Напередодні свого професійного свята працівники бібліотеки-філії №10 влаштували святкову акцію «День компліментів бібліотеці», під час якої запропонували відвідувачам висловити своє ставлення до бібліотеки.
Бібліотекарі центральної міської бібліотеки організували фотосушку «Олександрійці читають», розмістивши у вікнах закладу яскраві світлини, на яких зображені містяни за читанням та ознайомленням з цікавою літературою. Тож кожен охочий зміг відшукати себе чи знайомих на фото.
Бібліотекарі разом зі студентами фахового коледжу культури і мистецтв бібліотекарі провели вуличну книжкову PR-акцію «Fashion books», під час якої демонстрували новинки літератури, рекламували періодичні видання, що надходять до книгозбірні, та дарували перехожим кольорові повітряні кульки.
Центральна міська бібліотека разом з користувачами та студентами коледжу культури і мистецтв підготувала святковий проморолик «Олександрійські бібліотеки – це не тільки читання».
Напередодні Всеукраїнського дня бібліотек, працівники бібліотеки-філії № 9 провели вуличний літературний фуршет «Цей таємничий світ – книжкового храму» – діти та дорослі змогли обрати саме той жанр, до якого найбільше лежить душа.
Світ книг безмежний, тому фахівці бібліотеки-філії №12 запросили відправитись у віртуальну подорож «Навколо світу завдяки книгам» та познайомили читачів з найцікавішими, незвичайними та креативними дитячими книжками європейських країн.
Заняття гуртків з 3D-моделювання на базі різних книгозбірень цього тижня теж були присвячені Всеукраїнському дню бібліотек. Бібліотекарі запропонували гуртківцям створити вироби, присвячені бібліотекам або на осінню тематику.
Продовжилася співпраця бібліотекарів Олександрійської централізованої бібліотечної системи та загальноосвітніх навчальних закладів.
29 вересня на базі бібліотеки-філії №3 відбувся майстер-клас «Створення буктрейлера та використання сучасної реклами книги в роботі шкільного бібліотекаря».
Минулого тижня стартували курси англійської мови в бібліотеці для юнацтва в рамках проєкту «Полімовне кафе». Відбулася перша зустріч викладача-волонтера з юними олександрійцями – «Speaking Club Kids» та з містянами поважного віку – «Speaking Club Senior».
У цій же бібліотеці знову відбулася зустріч практичного психолога Олени Гаврилюк з вихованцями Ліцею інформаційних технологій під час тренінгу «Психологічне насилля, або зло, яке не видно» в рамках проєкту соціальної дії «Карантин без стресу: психолог-time» за Програмою Британської ради «Активні громадяни».
30 вересня Україна відзначає день усиновлення – свято людей з великим серцем, свято доброти та любові в сім’ї. Тож центральна міська бібліотека для дітей гостинно приймала своїх маленьких відвідувачів разом з батьками, які разом з веселою «бджолиною родиною» (бібліотекарями-акторами) долучилися до конкурсів та розваг в рамках родинного свята «В родині нас любов єднає».