QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Олександрійці вшанували пам’ять визволителів міста

6-го грудня відзначається 78-ма річниця визволення Олександрії від нацистських окупантів.
Віддати шану героям цього дня до Братської могили на вулиці Діброви прийшли міський голова Сергій Кузьменко, його заступники, представники міської ради, депутатського корпусу, громадських організацій, військовослужбовці та жителі міста.
Хвилиною мовчання присутні вшанувати пам’ять наших полеглих на фронті земляків та поклали квіти до місць їхнього поховання.
Сьогодні Перемозькому мікрорайоні на могилі радянських воїнів відбулося покладання квітів, у якому взяли участь секретар міської ради Вікторія Косяк, депутати, жителі мікрорайону.
Представники влади також відвідали військове кладовище, меморіальний комплекс «Танку-визволителю», пам’ятний Хрест на вулиці Скічка, братську могилу на вулиці 6-го Грудня, пам’ятний знак жертвам фашистської окупації в 1941-1943 роках та місця поховання воїнів в інших мікрорайонах.
У роки Другої світової війни в боях за звільнення Олександрії загинуло 715 воїнів. Одинадцяти частинам і військовим з’єднанням, які відзначилися під час звільнення нашого міста, присвоєно почесне звання «Олександрійські».
На жаль, з кожним роком серед нас все менше живих свідків тих подій. Сьогодні в Олександрії залишилося 8 безпосередніх учасників бойових дій.
В серцях олександрійців живе незгасна пам’ять про людей, які самовіддано боролися за мир, звільняли рідну землю та відбудовували місто у повоєнний час.

Більше фото за посиланням:

https://www.facebook.com/olexrada.kr/photos/pcb.309386711055963/309382067723094.