QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Олександрія готується до 35-ї річниці з дня Чорнобильської катастрофи

20 січня перший заступник міського голови Юрій Гугленко разом із заступником міського голови Іриною Чемерис зустрілися із представниками ГО «Спілка інвалідів Чорнобиля». Метою зібрання стала підготовка до відзначення 35-ї річниці з дня аварії на Чорнобильській АЕС.
У ході зустрічі присутні обговорили сценарії проведення заходів, серед яких пам’ятна хода, концертна програма, нагородження ліквідаторів тощо. Окрім того, увагу було зосереджено і на загальних проблемах чорнобильців, не останнє місце серед яких займає організація медичного обстеження та лікування громадян, які мають відповідний статус.
Сьогодні в Олександрії проживає 1039 чорнобильців, які відповідно до законодавства користуються державними пільгами. Ліквідаторів наразі, які брали безпосередню участь в усуненні наслідків Чорнобильської катастрофи, залишилося 749 чоловік із близько 3,5 тисяч.
Підсумовуючи зустріч, Юрій Гугленко зауважив: «Чорнобильці потребують постійної уваги та підтримки, не лише від держави, а й з боку міської влади. Тому ми прикладемо всі зусилля аби гідно вшанувати пам’ять загиблих і відзначити живих учасників тих страшних подій».