QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Олександрія готується до проведення 35-х роковин Чорнобильської катастрофи

На засіданні виконкому, яке відбулося сьогодні, 25 березня, присутні ухвалили план заходів з підготовки та проведення 35-ї річниці з дня аварії на Чорнобильській АЕС.
У рамках запланованої програми робота здійснюватиметься в декількох напрямках. Із довготривалих заходів і надалі буде продовжуватися соціальна підтримка та медичний захист населення, яке постраждало внаслідок Чорнобильської катастрофи, їх щорічне обстеження, оздоровлення, забезпечення санаторно-курортним лікуванням та технічними засобами реабілітації. Також буде проведена виплата адресної допомоги дітям, яким встановлено інвалідність, пов’язаної з наслідками Чорнобильської катастрофи, громадянам, віднесеним до І категорії за рахунок коштів обласного бюджету та вдовам (вдівцям) померлих учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС за рахунок коштів міського бюджету.
До 26 квітня за участю ліквідаторів у закладах освіти заплановане проведення тематичних годин спілкування, виховних годин, учнівських конференцій, засідань за круглим столом, виставок, уроків пам’яті, присвячених Чорнобильській катастрофі.
Окрім того, у квітні буде організована й проведена мистецька акція «Чорнобиль-35», флешмоб з нагоди 35-х роковин Чорнобильської катастрофи, творчий конкурс щодо написання листів-звернень до олександрійських ліквідаторів аварії на ЧАЕС під назвою «Дякуємо за життя». Поряд з цим у соцмережах та в програмах місцевих телекомпаній покажуть відеоролик, присвячений героїзму ліквідаторів, та інші пізнавальні програми з даної теми.
Безпосередньо 26 квітня, якщо будуть послаблені карантинні обмеження, відбудеться піша хода учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС від площі Героїв Чорнобиля до пам’ятного знаку «Жертвам Чорнобиля» на площі Соборній.
Також за участю представників міської ради, депутатів, політичних партій, громадських і релігійних організацій попередньо запланований мітинг-реквієм та покладання квітів до пам’ятного знаку «Жертвам Чорнобиля» і пам’ятника «Ліквідаторам Чорнобиля», що будуть проведені з урахуванням протиепідемічних вимог.