QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Олександрія готується до відзначення роковин Чорнобильської катастрофи

3 березня в рамках підготовки до відзначення 35-ї річниці з дня трагедії на Чорнобильській АЕС відбулася робоча зустріч заступника міського голови Ірини Чемерис з представниками ГО  Спілка « Інваліди Чорнобиля». Для всебічного обговорення та висвітлення роковин Чорнобильської катастрофи на зібрання також були запрошені начальники структурних підрозділів.
Під час планування заходів до 26 квітня присутні зосередили свою увагу в декількох напрямках. Зокрема, оговореним планом передбачено надання одноразової грошової допомоги потерпілим дітям, яким встановлено інвалідність пов’язану з Чорнобильською катастрофою, дітям-сиротам і напівсиротам, інвалідам Чорнобильської катастрофи категорії І та вдовам (вдівцям) ліквідаторів, захворювання яких, що призвело до смерті, пов’язане з аварією на ЧАЕС.
Серед іншого, в загальноосвітніх та культурних закладах передбачається проведення інформаційних, просвітницьких, культурно-мистецьких та інших заходів, а також їх широке висвітлення в місцевих ЗМІ.
Безпосередньо 26 квітня планується провести поминальну панахиду, мітинг-реквієм пам’яті загиблих та померлих внаслідок Чорнобильської катастрофи та нагородження ліквідаторів почесними грамотами, подяками та медалями.
Нагадаємо, 26 квітня 2021 року виповниться 35 років з моменту аварії на Чорнобильській АЕС, яка вважається найбільшою за всю історію ядерної енергетики, як за кількістю загиблих і потерпілих від її наслідків людей, так і за економічним та екологічним збитком.