QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Олександрія залишається у «помаранчевій» зоні і готується до купального сезону

28 квітня відбулося позачергове засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яку провів перший заступник міського голови Юрій Гугленко.
На початку зібрання, користуючись нагодою, він наголосив на необхідності дотримання карантинних обмежень і протиепідеміологічних заходів. «Маємо досить високий рівень захворюваності населення на COVID-19. Тому хочу звернутися до жителів міста з проханням уникати масового скупчення людей, особливо під час проведення великодніх свят і поминальних днів. Дотримуйтеся соціальної дистанції, одягайте маски та користуйтеся антисептиками, адже це наше здоров’я і здоров’я наших родин» – прокоментував ситуацію Юрій Гугленко. Також перший заступник доручив працівникам КП «Муніципальна безпека» посилити контроль за виконанням протиепідеміологічних вимог у переддень травневих свят.
Перейшовши до розгляду питань порядку денного, присутні заслухали інформацію завідувача Олександрійського міжміськрайонного відділу ДУ «Кіровоградський обласний лабораторний центр МОЗ України» Тетяни Ільющенкової та начальника управління охорони здоров’я Тамари Сакари щодо епідеміологічної ситуації по м. Олександрії та Олександрійському районі.
За її результатами та відповідно до постанов Кабінету Міністрів від 9 грудня 2020 року № 1236 та 21 квітня 2021 року № 405 карантин продовжено до 30 червня, а на території громади діють обмежувальні притиепідеміологічні заходи, що відповідають «помаранчевому» рівню епідемічної безпеки.
Окрім того, буде посилений контроль за їх виконанням у вихідні та святкові дні, під час проведення релігійних заходів, присвячених святкуванню Великодня. При виявленні правоохоронними органами порушення карантинних обмежень винуватий буде притягнутий до відповідальність в межах передбачених законом.
Другим питання члени комісії розглянули інформацію про заходи попередження загибелі людей на водних об’єктах міста в весняно-літній період та затвердили перелік місць масового відпочинку біля водойм.
Так, інспекторським складом ОМРВ було здійснене обстеження водойм, які дозволені для купання населення, та проведено роботу з орендарями і власниками щодо необхідності виконання правил охорони життя людей на водних об’єктах.
Через велику кількість нещасних випадків на воді, яких у минулому році лише на території Олександрійської громади було 4, у місцях не визначених для купання, а також там, де відсутні сезонні рятувальні пости з рятувальниками – купання категорично заборонено. До таких водойм належить об’єкт суміжний з вул. Полтавською та Шкільною, що знаходиться в мікрорайоні 8-ї школи.
На інших водоймах Олександрійської територіальної громади відпочинок та купання дозволені. Мова йде про такі місця як:
– дитячий пляж в парку ім. Т. Г. Шевченка;
– пляж в північній частині території колишніх земель затопленого розрізу «Байдаківський» в облаштованих для цих цілей межах;
– пляж в південно-східній частині території колишніх земель затопленого розрізу «Байдаківський» в межах облаштованих для цих цілей СГ «Черемшина»;
– пляж в південно-західній частині території колишніх земель затопленого розрізу «Байдаківський» облаштований ФОП Ділієв І.В. в межах «Зеленої садиби Ділієва»;
– пляж на водоймі по вул. Надії суміжно з вул. Кременчуцькою, облаштований ГО «Альбула».
– пляж на водоймі мкр-ну Перемога по Новопразькому шосе суміжно з мкрн Байдаківський в облаштованих для цих цілей межах;
– пляж на водоймі по Новопразькому шосе суміжно з ОЦЕС в облаштованих для цих цілей межах ТОВ «Перемога».