QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Перші кроки влади на шляху підтримки медичної сфери в місті

Відповідно до доручення міського голови Сергія Кузьменка спеціалісти управління охорони здоров’я розробляють Комплексну програму розвитку та підтримки медичної галузі Олександрії на найближчі п’ять років.
Метою Програми є покращення якості здоров’я та життя населення, впровадження сучасних технологій діагностики, лікування, реабілітації та догляду за пацієнтами, забезпечення та оновлення закладів медицини діагностично-лікувальною апаратурою й обладнанням, проведення реконструкції та ремонтів приміщень установ охорони здоров’я відповідно до сучасних вимог та ін.
Тож аби забезпечити вчасне і правильне лікування різних захворювань згідно з Програмою, яка наразі напрацьовується, першочергово закуповуватиметься діагностичне обладнання й апаратура. Дане устаткування, у першу чергу, планується встановити в приймальних відділеннях дитячої та центральної лікарень. Не оминуть увагою і стоматологічну поліклініку, де передбачається частково замінити спеціальне обладнання.
Однак, зміцнення матеріально-технічної бази закладів охорони здоров’я – не єдиний напрямок роботи. Також планується проведення капітальних ремонтів та реставрації приміщень і комунікацій відповідних установ. Зокрема, мова йде про капітальний ремонт інфекційного відділення центральної міської лікарні, відділення променевої діагностики для встановлення сучасного ренгенапарату та облаштування відділення блоку інтенсивної терапії приймального відділення дитячої лікарні.
Також в країні нагальною є проблема кваліфікованих кадрів. Олександрія – теж не виняток. Тому відповідно до Програми в місті планується підтримка та заохочення молодих спеціалістів. Наприклад, вивчається можливість оплати інтернатури за кошти міського бюджету, направлення на навчання, придбання житла, залучення фахівців для роботи за контрактом, що дозволить підвищити престижність роботи медпрацівника та збільшити його заробітну плату.
Фінансування Програми передбачається здійснювати за рахунок коштів НСЗУ, місцевого бюджету, а також за рахунок інших джерел, не заборонених чинним законодавством. Також паралельно напрацьовуються меморандуми з сусідніми громадами, які отримують послуги в Олександрії, для спільного фінансового утримання медичної сфери.