QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Посол Словацької Республіки відкрив виставку сучасного мистецтва в Олександрії

Сьогодні Олександрію відвідав Надзвичайний і Повноважний посол Словацької Республіки в Україні Марек Шафін, який зустрівся з керівництвом міста, відкрив виставку словацьких художників та оглянув найцікавіші локації Олександрії.
Разом з послом до нас завітали організатор виставки, керівник творчого об’єднання словацьких художників ARTEM Любослав Мозу, його дружина і колега Габріела Мозова та заступник директора інституту розвитку Кременчука Андрій Мельник.
Відкриваючи виставку, міський голова Сергій Кузьменко подякував пану Мареку Шафіну та пану Любомиру Мозу за можливість познайомитися з сучасним мистецтвом Словаччини та проведену роботу з організації виставки словацьких художників «Мелодії весни».
«Переконаний, що це початок наших спільних культурних зв’язків, які досить часто передують і економічним відносинам» – зазначив Сергій Кузьменко.
Надзвичайний і Повноважний посол Словацької Республіки в Україні пан Марек Шафін подякував за запрошення і висловив надію на подальшу співпрацю між Олександрією та Словаччиною.
Також міський голова і посол взяли участь у брифінгу з місцевими засобами масової інформації, де кожен поділився свої враженнями від виставки та зустрічі в цілому.
«Ця зустріч – це гарний почин для того, щоби Україна та Олександрія швидше рухалися в європейському напрямку, адже наше місто швидко розвивається, воно має європейські цінності. Тож такі дипломатичні й культурні зв’язки будуть сприяти швидкому розкриттю нашого потенціалу і отриманню найкращого світового досвіду» – висловив свою думку міський голова.
Натомість Марек Шафін зазначив: «Організовуючи виставку в Олександрії, ми хочемо показати, що Україна – це не тільки Київ. Мистецтвом цікавляться і в інших регіонах. Це дає можливість налагодити зв’язки і познайомити українців зі словацькою культурою, яка історично є близькою одна одній».

Більше фото за посиланням:

https://www.facebook.com/olexrada.kr/photos/pcb.217096940284941/217095403618428/