QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Прем’єра вистави «По-модньому» від Олександрійського народного аматорського театру

27 березня відзначається Міжнародний день театру. Ця дата особлива тим, що саме цього дня 40 років тому Олександрійському аматорському театру було присвоєно звання «народного».
З нагоди свята Олександрійський народний аматорський театр ПК «Світлопільський» виступив з прем’єрою вистави «По-модньому» за одноіменною комедією українського драматурга Михайла Старицького.
Театралізована комедія розповідає історію про українську родину, яка намагається змінювати національні традиції, щоб жити «по-модньому». Мрія головного героя Вареникa стати дворянином і наблизитися до панів, не дає спокою ні йому, ні його рідним, перетворюючи їх життя на справжній водевіль. Герої потрапляли у різні смішні ситуації, перипетії та пригоди, в результаті яких прийшло розуміння того, що кращі народні звичаї не лише неможливо, але й непотрібно «омоднювати».
Режисер постановки – Тетяна Бессмольна. Крім акторів народного аматорського театру у виставі також взяли участь танцювальна група Олександрійського фахового коледжу культури і мистецтв, вокальна група аматорської студії художньої творчості «Universal Art».
Глядачі насолоджувалися професійною грою акторів, відчули український колорит і гумористичну атмосферу та отримали гарний настрій.
Наприкінці вистави театральному колективу були вручені квіти від міського голови Сергія Кузьменка та управління культури і туризму міської ради.
Захід був проведений з дотриманням усіх протиепідемічних вимог.
Крім того, у рамках конкурсу «Театральна весна Кіровоградщини» п’єсу записали на відео і відправили на розгляд спеціальної комісії до Кіровоградського обласного центру народної творчості. Регіональний фестиваль театрального мистецтва відбувається щороку, де всі народні та аматорські колективи області презентують одну виставу зі свого репертуару. Однак в умовах карантину дана подія проходить в дистанційному режимі.

Більше фото на нашій сторінці у Фейсбук:

https://www.facebook.com/olexrada.kr/photos/pcb.155614899766479/155614146433221/