QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Про криміногенну ситуацію в громаді, перевиконання бюджету та наближення державних свят

17 серпня відбулося засідання громадської ради, де її учасники розглянули декілька питань, пов’язаних із життєдіяльністю Олександрійської громади.
Відпочатку присутні заслухали інформацію начальника Олександрійського районного відділу поліції ГУ Національної поліції в Кіровоградські області Володимира Хвостова про криміногенну ситуацію в місті за І півріччя 2021 року. За звітний період до відділу поліції надійшло 11 810 заяв та повідомлень про скоєні кримінальні правопорушення та інші події і складено 3 558 протоколів про адміністративні порушення, що на 515 більше, ніж за аналогічний період минулого року.
У напрямку роботи з безпеки дітей зафіксовано 51 випадок зникнення неповнолітніх. Усіх було розшукано. Постійно проводяться профілактика правопорушень в навчальних закладах та родинах, систематично здійснюються рейди по закладах торгівлі на факт виявлення продажу алкогольних чи тютюнових виробів неповнолітнім, відвідуються родини, які потрапили в складні життєві обставини та ін.
Для забезпечення безпеки громадян та реагування на кримінальні правопорушення у відділі поліції створено 2 слідчо-оперативні групи та 3 групи реагування патрульної поліції, які працюють цілодобово.
Також Володимир Хвостов розповів про впровадження в населених пунктах, які обслуговуються підрозділом поліції, «поліцейських станцій», в яких нестимуть службу поліцейські офіцери громади. Основна мета такого нововведення – забезпечення кожної територіальної громади окремим офіцером, який не тільки працюватиме, але й проживатиме тут. До кінця поточного року заплановано відкриття такої станції в с. Головківка.
Наступним слово взяв начальник фінансового управління міської ради Олександр Лукашов, який надав інформацію про виконання міського бюджету за І півріччя поточного року. Так, бюджет Олександрійської територіальної громади перевиконано на понад 23,5 млн грн або на 114,5%. Ці кошти направлено на підтримку КП «Теплокомуненерго», поточні та капітальні ремонти закладів освіти до початку нового навчального року, співфінансування по субвенції НУШ (Нова українська школа), будівництво спортивного майданчика на території НВО «Олександрійська гімназія ім. Т. Г. Шевченка – школа мистецтв», сплату за енергоносії для центральної районної лікарні, капітальний ремонт вулиці О. Скічка, оздоровлення дітей та виконання низки міських програм.
Секретар міської ради Вікторія Косяк поінформувала присутніх одразу з двох питань, а саме: про обговорення проєкту Статуту Олександрійської територіальної громади та затверджені заходи з нагоди Дня Державного Прапора України і Дня Незалежності. Наразі проєкт Статуту проходить етап погодження, після чого буде ухвалений депутатським корпусом. А на сайті Олександрійської міської ради незабаром з’являться афіші з анонсами запланованих дійст.

Більше фото за посиланням:

https://www.facebook.com/olexrada.kr/photos/pcb.241024177892217/241024007892234/