QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Робоча група з розробки Статуту Олександрійської територіальної громади провела своє перше засідання

11 лютого відбулося установче засідання робочої групи з розробки Статуту Олександрійської територіальної громади – документу, в якому чітко визначені відносини між владою та мешканцями громади. До робочої групи ввійшли депутати міської ради, представники громадськості та посадові особи місцевого самоврядування. Головувала на засіданні секретар міської ради Вікторія Косяк.
Присутні обговорили діючий основний документ Олександрії, визначилися з напрямком роботи групи та засадами створення нового Статуту, основними розділами та їх смисловим наповненням. По завершенню даної роботи, проект документу буде внесено на розгляд громадськості для надання пропозицій і представлено депутатам для затвердження. Також Статут підлягає затвердженню в органах юстиції.
Рішення про розробку нового основного документу територіальної громади було прийнято у зв’язку з завершенням децентралізаційних процесів в Україні та адміністративно-територіальної реформи та, як наслідок, створення нових територіальних громад, зокрема, й Олександрійської громади.
Сьогодні наша територіальна громада – це адміністративно-територіальне утворення в складі 14 населених пунктів з центром в Олександрії. Населення складає близько 90 тисяч осіб.