QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Ситуація щодо захворюваності на COVID-19 напружена, але контрольована

22 березня начальник управління охорони здоров’я міської ради Тамара Сакара провела брифінг із засобами масової інформації щодо захворюваності на COVID-19. У ході розмови вона зазначила, що це питання перебуває на особистому контролі міського голови Сергія Кузьменка. На жаль, кількість хворих на коронавірус стрімко зростає. Сьогодні в Олександрії від COVID-19 лікується 159 хворих, серед яких жителі міста і прилеглих населених пунктів.
Проте, спостерігається і позитивна тенденція: поступово зростає кількість людей, які більш уважно слідкують за самопочуттям, звертаються до лікарів і здають ПЛР-тести. Якщо раніше здійснювалось близько 20 тестів на день, то вже сьогодні станом на 14:00 тестування пройшло 166 осіб.
За словами начальника управління охорони здоров’я Олександрія готова до можливого збільшення кількості хворих. Так, у відділені інтенсивної терапії налічується 8 одиниць апаратів для штучної вентиляції легенів, що наразі повністю забезпечує потреби міста. Також підготовлені 48 кисневих концентраторів та 70 балонів кисню, а медперсонал, який працює з хворими на ковід, стовідсотково забезпечений витратними матеріалами. У разі зростання кількості хворих, які потребують госпіталізації, планується звільнити неврологічне відділення, а це близько 40 ліжко-місць. Окрім того, при необхідності районна міська лікарня теж готова прийняти пацієнтів.
«Ми готові до того, щоб забезпечити вчасне реагування на ситуацію, що складається» – підсумувала сказане начальниця управління.
Під час брифінгу Тамара Сакара подякувала медичному персоналу інфекційного відділення міської лікарні, який зараз працює в напруженому режимі. Також вона нагадала про те, що амбулаторні хворі на коронавірус мають перебувати на самоізоляції, а всім людям необхідно виконувати прості правила захисту – масковий режим та дотримання дистанції.
Не оминула начальниця і тему вакцинації, яка триває в Україні. На сьогодні в нашому місті щеплення отримали 152 олександрійця. У переважній більшості це медпрацівники. Однак, за рішенням Уряду, до всеукраїнської імунізації також мали можливість долучитися громадські діячі, воїни АТО, активісти.
Нагадаємо, що в Кіровоградській області було створено 10 бригад по імунізації населення від COVID-19, Олександрію обслуговує Знам’янська бригада, де спеціалісти пройшли всі необхідні навчання.
Щодо можливого посилення карантину ситуація теж неординарна. Постійно відстежуються статистичні дані. Сьогодні розглядається можливість закриття закладів освіти, якщо кількість хворих на коронавірус не зменшиться. В індивідуальному порядку на карантин також можуть бути переведені й окремі групи в дитячих садочках.