QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Турбота про ветеранів війни

За інформацією управління соціального захисту населення міської ради сьогодні на території Олександрійської громади  проживає 2151 ветеран війни, із них 349 – осіб з інвалідністю внаслідок війни, 1352 – учасників бойових дій та 450 – учасників війни, а також 353 членів сімей загиблих чи померлих ветеранів. З них 890 осіб – ветерани Другої світової війни.
Життєзабезпечення ветеранів війни підтримується системою пільг та компенсацій.
Одинадцяти учасникам бойових дій, яким виповнилось 85 років і більше, надається пільга, як особам з інвалідністю внаслідок війни І групи, зокрема, 100% знижка плати за житлово-комунальні послуги.
Відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» всім ветеранам кожного року виплачується одноразова грошова допомога до 5 травня за рахунок державного бюджету.
Ветерани забезпечуються санаторно-курортним лікуванням. Зокрема, у 2020 році путівки отримали 19 чоловік, у поточному році – 3 особи. За невикористану путівку компенсацію отримали 20 ветеранів.
Також ветеранам війни надається компенсація на бензин і транспортне обслуговування та технічні засоби реабілітації.
Крім того, в Олександрії діє акція «Зірка пам’яті» з метою надання конкретної допомоги ветеранам, які брали безпосередню участь у бойових діях
Другої світової війни. На початок акції у 2010 році в Олександрії проживало 347 ветеранів, а на сьогодні в Олександрійській громаді їх залишилося лише 12 чоловік.
З метою вирішення проблем та надання допомоги безпосереднім учасникам бойових дій за кожним із них закріплені медичний, соціальний працівник, представник селищної або міської ради, працівник освіти та представник місцевого бізнесу.
На обслуговуванні у територіальному центрі перебувають 58 ветеранів війни, з них 2 особи – відповідно до акції «Зірка пам’яті», які отримують послуги вдома, а саме: придбання продуктів харчування, ліків, допомога у прибиранні, вирішенні різноманітних питань в установах, організаціях тощо.
До свят та визначних дат ветеранам надається грошова або натуральна допомога.