QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Тиждень добрих справ у бібліотеках міста

Бібліотеки Олександрійської міської централізованої бібліотечної системи вже не перший рік організовують ряд заходів, які проводяться згідно незвичного календаря – календаря «добрих» свят. Так, з метою відзначення Міжнародного дня спонтанного прояву доброти, працівники бібліотеки-філії № 10, що у Перемозькому мікрорайоні, підтримали традицію: разом з учнями загальноосвітнього навчального закладу І-ІІІ ст. № 10 подарували мешканцям мікрорайону хвилини добра та радості. Долучившись до позитив-акції «Добро починається з тебе», вони розповсюджували «Долоньки доброти» та приємні побажання всім перехожим. А скринька «Добрий прогноз» порадувала мешканцям району позитивні передбачення на найближче майбутнє.
Бібліотекарі філії № 3 для дітей створили позитив-кадр «Do Something Day, або День добра» та розмістили його на сторінці бібліотеки у соцмережі «Фейсбук» (https://www.facebook.com/groups/196698780758712 ).
Міжнародний день дарування книг – ще один приклад прояву людської доброти. Колектив Олександрійської міської централізованої бібліотечної системи отримав чимало книг, які містяни залюбки подарували книгозбірням.
Вшановуючи пам’ять Небесної Сотні, працівники центральної міської дитячої бібліотеки провели годину-реквієм «За чисті душі, що злетіли в небо» для учнів 7-го класу ОНВК (ЗНЗ І-ІІ ступенів №17 – ліцей). Школярі мали можливість поспілкуватись з Олександром Мосулегою – волонтером та учасником бойових дій в демократичній республіці Афганістан й АТО/ООС.
Бібліотечні фахівці бібліотеки-філії № 5 до Дня Героїв Небесної Сотні створили відео у форматі патріотичний віршограй «А Сотню зустрічали небеса…» та розмістили його на сторінці бібліотеки у соцмережі «Фейсбук» (https://www.facebook.com/groups/196698780758712).
У центральній міській бібліотеці після тривалої перерви, пов’язаної з карантинними обмеженнями, з дотриманням усіх санітарних норм відновилися поетичні зустрічі. Днями в читальній залі центральної міської бібліотеки відбулася презентація поетичної збірки Анатолія Штанька «Відеоальбом-91». Це частинка особистого поетичного щоденника поета за 1991 рік. На презентацію завітали місцеві поети, жителі міста, бібліотекарі та журналісти. Зустріч з поетом-земляком залишила позитивний настрій у присутніх, дала їм величезний моральний та емоційний заряд. Гості презентації на згадку отримали поетичну збірку з автографом Анатолія Штанька, побажали автору подальших успіхів на поетичній ниві, багато нових книг і вдячних читачів.

Більше фото на нашій сторінці в мережі Фейсбук:

https://www.facebook.com/olexrada.kr/photos/pcb.136210991706870/136210781706891/