QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

У найближчому часі на льодовій арені проведуть тестові випробування

В Олександрії тривають роботи по обладнанню льодової арени. Наразі робітники вже змонтували та уклали на полі 20 км труб, по яких циркулюватиме етиленгліколь – рідина, що не замерзає при низьких температурах, засипали весь майданчик піском і встановили бортики. За словами Юрія Носа, автора даного проєкту, на цьому найбільш кропіткий етап робіт завершився.
Тепер залишилося залити поле водою, дотримуючись всіх технічних вимог: льодове покриття формуватиметься шар за шаром, а спеціальна машина при цьому шліфуватиме кожен ярус.
Після того, як арена буде готова до експлуатації, на ній пройдуть тестові випробування. Хокейна команда проведе тут свої тренування, щоб перевірити лід. По їх завершенню можна буде говорити вже про офіційне відкриття арени, на яке з нетерпінням чекають всі олександрійці.
Також на завершальному етапі перебувають і роботи по облаштуванню точки прокату ковзанів, туалету і роздягальні. Вони теж будуть розміщені під куполом неподалік самого катка.
На реалізацію інвестиційного проєкту «Встановлення льодової арени» з міського бюджету ТОВ «МЕДОНОС» надали безвідсоткову фінансову допомогу на зворотній основі у розмірі 1 млн грн. За ці кошти було придбано холодильне обладнання та створено 19 робочих місць. Окрім того, для фінансування даного проєкту підприємство узяло кредит на суму 2,5 млн грн. Підтримуючи такі ініціативи, міська рада також за 1 грн на рік надала вищевказаному товариству в оренду приміщення школи і частину земельної ділянки на умовах безоплатного особового строкового сервітуту.
Нагадаємо, незабаром в Олександрії запрацює льодова арена, яка знаходиться на території колишнього ЗНЗ № 4. Активні роботи тут ведуться з літа цього року. Попередньо підрядна організація заасфальтувала майданчик і встановила над ним спеціальний купол – опорно-повітряну конструкцію, яке захищає поле від зовнішніх ушкоджень і підтримує необхідну температуру всередині.