QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

У центральній міській лікарні з’явився новий УЗД-апарат

Під час робочого візиту до центральної міської лікарні, який відбувся сьогодні, 5 травня, міський голова Сергій Кузьменко оглянув кабінет ультразвукової діагностики, у якому наразі встановили новий УЗД-апарат.
З останнього разу, коли оновлювалася дана високовартісна техніка, минуло 9 років, а це досить вагомий термін для будь-якого обладнання, у тому числі й медичного. Сучасний УЗД-апарат придбали за рахунок коштів державної субвенції. Його вартість складає близько 1,9 млн грн.
Коментуючи перед засобами масової інформації побачене, Сергій Кузьменко зауважив: «У 2021 році майже на 9 млн грн закупили важливого медичного обладнання. У нас з’явилися нові рентген- та УЗД-апарати, новий апарат штучної вентиляції легенів та сучасні кисневі концентратори і це те, що сьогодні дає можливість лікарям надавати якісну медичну допомогу олександрійцям».
Передбачається, що дана портативна діагностична ультразвукова система американського виробництва від компанії Siemens ACUSON Freestyle у подальшому буде використовуватися в новозбудованому приймальному відділенні.