QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

У військовій частині вшанували ліквідаторів наслідків Чорнобильської катастрофи

26 квітня, у 35-ту річницю трагедії на Чорнобильській АЕС, у військовій частині 2269 відбулося урочисте зібрання на плацу. Захід відвідали міський голова Сергій Кузьменко, керуючий справами виконавчого комітету Сергій Завалій, голова Олександрійської районної ради  Сергій Ракута, військовий комісар Олександрійського територіального центру комплектування та соціальної підтримки Олександр Балабуха, голова ГО «Спілка «Інваліди Чорнобиля» Людмила Комлєва та інші.
Кожен із гостей сказав теплі слова подяки та шани всім тим, хто в перші дні і місяці після аварії на атомній електростанції самовіддано виконували свій громадянський обов’язок. Адже лише 1986 році в ліквідації наслідків на ЧАЕС було задіяно 163 військовослужбовців 51-го окремого вертолітного полку військової частини 2269 (всього за 1986-1990 роки було залучено 374 особи).
Взявши слово, Сергій Кузьменко сказав: «Сьогодні ми згадуємо трагедію і ціну людської помилки, яка забрала не одне життя та скалічила не одне покоління. Олександрійські військові були одні із перших, хто став до захисту перед цим викликом. Ми дякуємо всім і кожному, хто ціною власного здоров’я і навіть життя захистив Україну і світ. Час ніколи не забере у нас пам’яті про героїзм ліквідаторів, про їх подвиг, сміливість, самовіддачу перед обов’язком та країною». Він щиро подякував будівельникам, лікарям, рятувальникам та військовим – усім, хто захищав свій народ від «мирного» атому і побажав їм та всім олександрійцям здоров’я та миру.
У ході зібрання були оголошені Подяки Олександрійського міського голови. За громадську позицію, участь у суспільно-політичному житті, вірність присязі, героїзм, мужність та готовність до самопожертви під час аварії на Чорнобильській АЕС їх отримали: ВАТЛІН Валерій, МАТЯШ Анатолій, ПІЩУКЕВИЧ Василь, ПУТІЛІН Віктор та БІРСА Катерина.
Також присутні вшанували пам’ять ліквідаторів наслідків Чорнобильської катастрофи хвилиною мовчання та поклали квіти до обеліску.

Більше фото на сторінці Олександрійської міської ради у мережі Фейсбук:

https://www.facebook.com/olexrada.kr/photos/pcb.173233361337966/173232618004707/