QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

В Олександрії працюватиме група з протидії домашньому насильству

В Олександрійському районному відділі поліції ГУНП у Кіровоградській області при відділі превенції створено групу з протидії домашньому насильству.
29 березня відбулося офіційне представлення особового складу та ознайомлення із робочими завданнями цієї групи. У заході взяли участь міський голова Сергій Кузьменко, керівництво Нацполіїі та Олександрійського центру соціальних служб.
У ході представлення начальник ГУНП в Кіровоградській області, полковник поліції Роман Козьяков поінформував, що у Кропивницькому відповідний підрозділ працює з жовтня минулого року. Робота цих поліцейських полягає безпосередньо у реагуванні на прояви домашнього насильства. За перші два місяці поточного року по області зареєстровано понад 800 звернень щодо вчинення домашнього насильства, по Олександрії надійшло – 30 звернень. Вказана група буде складатися з 8 чоловік (4 – в резерві). Поліцейські будуть заступати на службу щодня, реагувати, консультувати, а також вести обліки, профілактичну роботу та документування відповідних проявів.
У свою чергу, начальник Олександрійського районного відділу поліції Володимир Хвостов зазначив, що працівники пройшли спеціальні курси, отримали необхідні знання та буде налагоджуватися співпраця з фахівцями центру соціальних служб, спільно з якими будуть втілюватись проекти з протидії домашньому насильству, профілактики, роботи з дітьми тощо.
Сергій Кузьменко привітав особовий склад групи та подякував Роману Козьякову і Володимиру Хвостову за проведену роботу в цьому напрямку. «Національна поліція розуміє виклики і проблеми сьогодення. Дуже важливо мати людей, які займаються профілактикою, роз’ясненнями, аби люди розуміли, що вони не залишаться один на один із своєю проблемою чи бідою, а є служба, яка готова прийти на допомогу», – наголосив міський голова.
Після представлення Сергій Кузьменко оглянув приміщення для роботи відповідної групи та поспілкувався з керівництвом поліції.
В разі виникнення випадків домашнього насилля громадяни можуть телефонувати за номером 102, патрульні отримують інформацію про виклик та одразу виїжджають за необхідною адресою.