QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

В Олександрії з’явився Пункт проходження іспитів на володіння державною мовою

Центральна міська бібліотека офіційно стала одним з Пунктів проходження іспитів на володіння державною мовою згідно Договору з Національною комісією зі стандартів державної мови.
Відтепер особи, які зобов’язані володіти українською мовою та застосовувати її під час виконання службових обов’язків (державні службовці, керівники закладів освіти всіх форм власності, іноземці, які мають намір набути українське громадянство), матимуть змогу долучитися до складання іспитів на визначення рівня володіння державною мовою на базі центральної міської бібліотеки. Після успішного завершення іспиту через свій особистий кабінет претендент може отримати сертифікат про рівень володіння державною мовою, який відкриє йому шлях до нової роботи або на отримання громадянства.
Ця послуга досить актуальна, оскільки відповідно до Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної» з 16 липня 2021 року наша країна висуває нові вимоги до своїх громадян і тих, хто має намір отримати громадянство.
Бібліотекарі вже пройшли онлайн-навчанням інструкторів з організації та проведення процедури іспитів та облаштували Пункт робочими місцями з комп’ютерами, що підключені до Інтернету, якісними веб-камерами та мікрофонами, оскільки до іспиту входять такі категорії як аудіювання та говоріння.
Кількість подібних Пунктів поки що обмежена і на проходження іспиту діє електронна черга, тож протягом двох днів роботи до бібліотеки вже завітали претенденти з Дніпра, Кременчука, Світловодська і навіть Києва, аби скласти екзамен і отримати документ, який дозволить влаштуватися на роботу в державній сфері.