QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Вакцина «Moderna» схвалена ВОЗом та доступна в Олександрії

Як пояснили в міському управлінні охорони здоров’я та департамені охорони здоров’я Кіровоградської ОДА, Moderna – це мРНК-вакцина, розроблена фармацевтичною компанією Moderna спільно з Центром досліджень вакцин при Національному інституті алергії та інфекційних хвороб (NIAID), США. Має торговельну назву Spikevax.
Вона схвалена Всесвітньою організацією охорони здоров’я для екстреного застосування і визнається світовою спільнотою.
Для отримання імунітету від коронавірусу необхідні дві дози вакцини з інтервалом у 28 днів. Ефективність вакцини становить 94,1% через 14 днів після 2-ї дози.
Згідно з попередньою публікацією нерецензованого канадського дослідження, яке тривало з грудня 2020 до травня 2021 року, вакцина Moderna показала ефективність проти симптоматичного захворювання, викликаного штамом «Дельта» у 72 % після однієї дози. Ефективність вакцини в запобіганні госпіталізації та смерті для штаму «Дельта» після однієї дози склало 96%.
Олександрія також отримала цю вакцину в достатній кількості, тож усі охочі можуть щепитися нею у Центрі масової вакцинації населення, який уже декілька тижнів поспіль стабільно працює на базі ПК «Світлопільський».