QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Від парасольок до цифрової грамотності: насичене життя бібліотек

Минулого тижня бібліотекарі централізованої бібліотечної системи провели чимало заходів у рамках Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом та національної акції «16 днів проти насилля».
Зокрема, вони зустрілися з учнями школи-ліцею № 17 і розповіли про історію виникнення СНІДу, способи зараження ВІЛ та їх профілактику. А для школярів ЗНЗ № 10 фахівці організували інтернет-урок з анкетуванням, вікториною та спростуванням міфів про цю хворобу.
Бібліотекарі центральної міської бібліотеки для дітей провели вуличну акцію «Ми − проти насильства. Ми − за любов і доброту!» в рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства». Працівники книгозбірні роздавали перехожим буклети з правилами, як діяти у разі виявлення домашнього насилля. Також у листівках були вказані адреси та телефони установ, до яких можна звернутися по допомогу. Атрибутом заходу стали помаранчеві парасольки, що символізують майбутнє – вільне від насильства.
Бібліотекарі центральної міської бібліотеки разом з Оленою Карпачовою – журналісткою, членкинею Національної спілки журналістів України – підготували відео про маніпуляції у медіа, захист себе та близьких від фейків, «гачки» шахраїв, які ті використовують на довірливих інтернет-користувачах.
Працівники бібліотек разом із фахівцями Олександрійського центру зайнятості провели семінар для людей з інвалідністю, щоби ті навчилися краще шукати роботу через мережу. Під час тренінгу присутні вчилися визначати власне місце на ринку праці, ознайомилися з різними джерелами пошуку роботи, дізналися, як складати резюме і правильно спілкуватися з роботодавцем.
Читачі бібліотеки-філії № 8 для юнацтва долучилися до Всесвітнього благодійного руху #ЩедрийВівторок та взяли участь у Всеукраїнській акції дарування книг для бібліотек.
А на базі бібліотеки-філії № 3 відбулася зустріч її працівників зі студентами І курсу спеціальності «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа» Олександрійського фахового коледжу культури і мистецтв. Спілкування відбулося у формі мінітренінгу, під час якого працівники поділилися своїм досвідом роботи.
Окрім того, на минулому тижні бібліотекарі продовжили навчання та взяли учать в онлайн-конференції, присвяченій розвитку цифрової грамотності в Україні.

Більше фото за посиланням:

https://www.facebook.com/olexrada.kr/photos/pcb.309354427725858/309353921059242/