QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Відбулося перше засідання виконавчого комітету у новому складі

17 грудня відбулося перше засідання новоствореного виконавчого комітету.
На початку міський голова Сергій Кузьменко привітав членів виконкому з початком роботи та відзначив важливість програмних документів і питань, які необхідно ухвалити з метою стабільної життєдіяльності міста.
Перейшовши до розгляду питань порядку денного, присутні розглянули блок питань, що стосуються подальшої долі і виховання дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах. Зокрема, трьом дітям надано статус дітей-сиріт та ухвалено рішення про їх влаштування до благодійного центру «Джерело життя».
На квартирний облік поставили 16 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, по досягненню ними 16-річного віку.
Рішенням виконкому ввели до штатного розпису ДЮСШ №2 з нового року 1,42 штатної одиниці тренера-викладача.
Присутні затвердили перелік видів громадських робіт на 2021 рік для Центру міськрайонного центру зайнятості та підприємства для їхнього проведення.
Виконком запропонував міській раді затвердити новий перелік адміністративних послуг, що надаються в Олександрійському ЦНАПі. У зв’язку зі змінами у законодавстві, з переліку виключено 16 адмінпослуг та включено 13 додаткових послуг. Серед них комплексне оформлення ID-паспорта громадянина України та ідентифікаційного номера; реєстрація повідомлення на проведення підготовчих та початок будівельних робіт; дозвіл на спецвикористання природніх ресурсів та інші. Загалом ЦНАП надаватиме 271 послугу.
На засіданні виконавчого комітету депутатському корпусу запропонували затвердити ряд міських програм на 2021-2025 роки: програму забезпечення діяльності КП «Муніципальна безпека»; «Безпечне місто»; програму розвитку малого та середнього підприємництва; соціальної підтримки учасників АТО, ООС та членів їх сімей; програму економічного і соціального розвитку громади на 2021 рік, а також програму «Призовник» на наступний рік.
Члени виконкому погодили двом підприємцям місця торгівлі ялинками за умови наявності зареєстрованої найманої праці, довідок про радіаційну безпеку та пластикових чіпів або самоклейних етикеток зі штрих-кодом про походження кожного новорічного дерева. Ще трьом підприємцям погодили торгівлю святковою атрибутикою на період новорічних свят.
Присутні розглянули ряд земельних питань щодо відведення ділянок у межах норм безоплатної приватизації, надання ділянок у тимчасове користування на умовах особистого строкового сервітуту, оренди землі тощо.
Також виконавчий комітет запропонував міській раді внести зміни до бюджету міста на 2020 рік, збільшивши доходи і видатки на 1,9 млн грн за рахунок надходження державної субвенції на заробітну плату педагогічним працівникам.