QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Відбулося засідання виконавчого комітету

11 травня відбулося засідання виконавчого комітету, де на початку традиційно розглянуті питання щодо захисту прав та інтересів дітей.

Наступним рішенням міській раді запропоновано затвердити передавальний акт основних засобів та інших не фінансових активів від некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» (районна лікарня) до правонаступника – Центру первинної медико-санітарної допомоги м. Олександрія. Відповідний крок здійснено в рамках злиття двох медичних установ, який нині триває в громаді.

Далі члени виконавчого комітету ухвалили перелік отриманої гуманітарної допомоги від благодійних фондів і міжнародних організацій та його розподіл між соціальними установами і волонтерськими центрами.

Також виконком запропонував міській раді затвердити рішення про місцеві податки і збори. Цим рішенням не планується підвищувати теперішні ставки податків і зборів з метою підтримки малого та середнього бізнесу в умовах війни.

Наступним кроком підтримано план заходів з підготовки господарського комплексу Олександрійської громади до роботи в осінньо-зимовий період 2023-2024 рр. Він передбачає поточний ремонт покрівель житлового сектору, засклення вікон у під’їздах, заміна дверних полотен, ревізію, ремонт або заміну тепломереж на аварійних ділянках та багато іншого.

У ході засідання для ТОВ «ЕКОТРАНССЕРВІС-21» затверджено новий тариф на послуги щодо поводження з побутовими відходами (захоронення твердих побутових відходів та території сміттєзвалища). Відтепер сума сплати за сміття становить 32 грн/м³ з ПДВ. Це стосується тільки підприємств, які утилізують відходи на сміттєзвалищі.

Наостанок присутні ухвалили ряд земельний, майнових та бюджетних питань, частину з яких розглянуть депутати на сесії міської ради для остаточного прийняття.