QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Виконавчий комітет розглянув ряд актуальних питань

11 серпня відбулося чергове засідання виконавчого комітету, на якому були розглянуті актуальні питання життєдіяльності громади.

З метою захисту прав дітей присутні прийняли рішення клопотати перед Олександрійським відділом державної реєстрації актів цивільного стану про реєстрацію двох новонароджених малюків, яких залишили матері в пологовому відділенні.

Для приведення типів та найменувань закладів освіти у відповідність до вимог Закону України «Про загальну середню освіту», виконком затвердив у новій редакції статути 12 загальноосвітніх навчальних закладів Олександрійської громади.

На засіданні присутні затвердили результати обстеження маршрутів №№ 2/2, 4/2, 6 та №12 щодо перерахунку пасажирів-пільговиків для нарахування перевізнику відповідної компенсації.

З метою упорядкування питання передачі гуманітарної допомоги, наданої органам місцевого самоврядування донорами, присутні затвердили Порядок передачі на території Олександрійської територіальної громади гуманітарної допомоги в умовах воєнного стану.

Для сприяння обороноздатності держави та забезпечення здійснення заходів з підготовки добровольчого формування, міській раді запропонували затвердити Програму забезпечення добровольчого формування територіальної оборони Олександрійської територіальної громади на 2022-2023 рік.

Виконавчий комітет погодив відшкодування частини кредитних коштів, залучених співвласниками будинків для впровадження заходів з енергозбереження. Зокрема, ОСББ «Берізка-143/3» (вул.6-го Грудня, 143/3) планується відшкодувати 100 тисяч гривень та ОСББ «Арка» (пр. Соборний, 111) – 50650 гривень  на капітальний ремонт із влаштуванням теплової ізоляції огороджувальних конструкцій.

Для вчасного початку опалювального сезону, виконком запропонував міській раді надати дозвіл КП “Теплокомуненерго” на укладання договору з ТОВ “Газопостачальна компанія “Нафтогаз Трейдинг” та на погодження реструктуризації заборгованості КП ” “Теплокомуненерго” за спожитий природний газ з НАК “Нафтогаз України”.

Також на засіданні було розглянуто ряд земельних питань щодо оренду земельних ділянок, інвентаризацію земель, проведення земельних торгів, надання у тимчасове користування земельних ділянок тощо.