QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Виконавчий комітет розглянув ряд важливих питань

18 березня відбулося чергове засідання виконавчого комітету.
На початку присутні розглянули питання, що стосуються подальшої долі і виховання дітей, що опинилися у складних життєвих обставинах.
Враховуючи зміну надавача соціальних послуг у селищі Пантаївці, яке вийшло зі складу Олександрійської громади, виконавчий комітет вніс зміни до структури територіального центру соціального обслуговування. Також виконком запропонував міській раді затвердити положення про порядок і надання терцентром платних соціальних послуг та затвердити відповідні тарифи.
Наступним рішенням виконком затвердив Положення про надання платних послуг Олександрійським центром професійного розвитку педагогічних працівників, а також перелік і вартість відповідних послуг. Серед послуг, які надаватимуться центром: розроблення індивідуальних планів педагогічних працівників; допомога у розробленні документів закладів освіти; психологічна підтримка педагогів; організація курсів підвищення кваліфікації; супровід педпрацівників у фахових конкурсах; проведення психологічних і навчальних тренінгів, вебінарів, семінарів; надання практичної допомоги молодим спеціалістам та інші. Вартість кожної послуги обраховується, виходячи з вартості однієї години роботи надавача послуги, яка становить 130,62 грн.
Враховуючи протокол засідання топонімічної комісії, виконком запропонував міській раді утворити на місці зони відпочинку між будинками №№130а, 134, 136, 138 по пр. Соборному сквер з подальшим його найменуванням «Сквер Героїв АТО».
Виконавчий комітет прийняв рішення про відбір та прийняття громадян на військову службу за контрактом до лав Збройних Сил України та про організацію призову на строкову військову службу у 2021 році.
Присутні запропонували депутатському корпусу затвердити Положення про старосту Олександрійської міської ради та уповноважити старост на вчинення окремих нотаріальних дій, відповідно до Закону України «Про нотаріат».
Розглянувши заяву підприємця, присутні надали дозвіл на виносну торгівлю з травня по вересень напоями і продуктами харчування на міському пляжі у Байдаківському мікрорайоні.
У ході засідання присутні своїм рішенням створили і затвердили склад організаційних комітетів з проведення заходів: Дня пам’ятні та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні; з відзначення Дня міста та відзначення 30-ї річниці незалежності України.
Крім того, виконавчий комітет прийняв рішення про нагородження ліквідаторів з нагоди 35-ї річниці аварії на Чорнобильській АЕС.
Також на засіданні виконкому було розглянуто ряд земельних питань.