QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Юні парламентарі пропонують відродити бренд «Олександрійський пряник»

Молодіжний парламент продовжує розробляти проєкти, які покликані принести користь громаді та популяризувати Олександрійську громаду серед туристів з інших міст України.
Аби презентувати одну з таких цікавих ідей, 2 листопада юні депутати зустрілися із секретарем міської ради Вікторією Косяк та заступником міського голови Іриною Чемерис і розповіли про напрацювання нового проєкту.
Задумка парламентарів полягає в тому, щоб відродити виробництво Олександрійського пряника та запатентувати ще один бренд, який асоціюватиметься з нашим містом.
За інформацією, здобутою молодіжним парламентом, Олександрійський пряник існував, і випускався у 70-80 роках минулого століття. Після закриття хлібозаводу виробництво смаколика припинилося, а рецепт і традиція його виготовлення пішли у забуття. Проте, через багато років юним олександрійцям все ж вдалося відшукати технолога виробництва, яка поділилась оригінальним рецептом і описала вигляд пряника, який мав округлу форму, мав зображення пожежної вежі і напис «Олександрія». До виробництва Олександрійського пряника депутати пропонують залучити місцеві підприємства.
У ході діалогу присутні обговорили умови реалізації цього проєкту, а саме, з нагоди яких подій і свят будуть випікати гастрономічний сувенір, яким може бути дизайн смаколика тощо. Співпраця міської ради з молодіжним парламентом у даному напрямку продовжуватиметься, аби відродити і втілити у життя ще один олександрійський бренд.