QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Збільшення місцевого бюджету, необхідність конкуренції та інвестиційна привабливість території – завдання влади на найближчий час

19 березня міський голова Сергій Кузьменко поспілкувався з представниками засобів масової інформації у форматі брифінгу. Загальною темою зустрічі стало 100 днів від початку роботи новообраного очільника та його команди.

У ході діалогу Сергій Кузьменко розповів про перші кроки, які були зроблені на шляху розвитку інфраструктури Олександрії, залучення інвесторів, збільшення кількості робочих місць, туристичного потенціалу міста тощо.

«Наша робота має системний характер. Вона базується на тих речах, які були обіцяні жителям нашого міста під час передвиборчої компанії», – зазначив міський голова. Від початку була спрямованість на формування надійної команди: підбір керівників управлінь, підприємств, установ, які мають ефективно працювати й проводити управлінську діяльність.
За словами керівника територіальної громади, за останні сто днів було проведено більше 50 особистих прийомів і телефонних розмов з громадянами, прийнято близько 250 рішень виконкому, ухвалено до 135 питань депутатським корпусом.
«У нас народилося багато нових ідей та проєктів, які додали до роботи на 2021 рік. У перспективі міська влада планує збільшити бюджет на 100 млн грн, що передбачається залучити з бюджетів різних рівнів та спеціальних фондів. Половину – а це 50 млн грн додаткових фінансів – ми вже залучили», – повідомив Сергій Кузьменко.
У планах на поточний рік – капітальний ремонт та технічне оснащення інфекційного відділення, будівництво та ремонт шляхів, зокрема, Новопразького шосе та доріг у приватному секторі, спорудження футбольного манежу в районі ЗНЗ №17 та Олександрійського колегіуму, а також виробництво власного крафтового пива.
Ведеться робота й у напрямку створення КП «Олександрійський транспорт». Уже в цьому році планується придбати 5 нових сучасних автобусів, які курсуватимуть містом і, в першу чергу, реалізовуватимуть соціальну функцію, виконуючи пільгові перевезення.
У найближчому часі залишається відкритим питання відновлення всіх комунікацій, облаштування сцени і території навколо Міського палацу культури, який незабаром рішенням сесії має отримати нову назву – Олександрійський театр. Місцевий бюджет вже одержав 4 млн грн з обласного кошторису і передбачається отримати ще ж стільки на завершення реконструкції будівлі. Окрім того, на сьогодні вже є домовленості з Кропивницьким драматичним театром та з іншими колективами щодо показу нових вистав на сцені нашого театру і включення Олександрії до графіку гастролей.
За кошти інвесторів ведуться роботи в парку Шевченка, де найближчим часом у подарунок олександрійцям висадять до 10 тис квітів. Також цьогоріч у зоні відпочинку планується облаштувати літній кінотеатр, пляж, збудують фонтан, встановлять дитячий майданчик та завершать оформлення центральної алеї. Паралельно ведуться перемовини з інвесторами по кінотеатру «Жовтень». Адже там необхідні ще косметичні ремонти і професійне обладнання для демонстрації фільмів.
На завершення брифінгу Сергій Кузьменко розповів ще одну новину. У цьому році буде реконструйовано двір між багатоповерхівками по проспекту Соборному. Однією з умов вибору даного подвір’я стала максимальна відсутність гаражів, що дозволить ефективно використати територію й обладнати її за європейським зразком. Наразі готується проєктно-кошторисна документація та оформлюються папери для проведення тендерів. Це дасть можливість уже на початку літа розпочати безпосередні роботи по облаштуванню даної дворової території.