QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Зміна назв вулиць, затвердження календаря пам’ятних та знаменних дат, скульптурні композиції – рішення, ухвалені на засіданні комісії з топоніміки

18 серпня відбулося засідання комісії з питань топоніміки, охорони культурної спадщини та місцевої символіки.
Присутні вивчили питання перейменування назв двох вулиць – провулку Маршала Ворошилова та вулиці Корнійчука, заслухали пропозиції щодо нових варіантів топонімів і шляхом голосування визначилися з майбутніми назвами. На розгляд виконавчого комітету, який і затвердить остаточне рішення, будуть надані назви провулок Покровський та вулиця Ставкова.
Наступним члени комісії розглянули питання про календар пам’ятних і знаменних дат на 2022 рік з внесеними пропозиціями і доопрацюваннями від членів комісії. Детально ознайомившись з правками, присутні затвердили кінцевий варіант календаря, який і ухвалить виконком на одному із своїх засідань.
Останнім на порядку денному стояло звернення від архітектора Григорія Савченка, який запропонував встановлення в місті двох своїх композицій історичної та анімалістичної тематик. У результаті обговорення комісія вирішила запропонувати управлінню ЖКГ, архітектури та містобудування спільно з управлінням культури розглянути можливість створення колегіального органу, який займатиметься питанням естетичного оформлення міських вулиць, і врахує пропозиції кропивницького архітектора.