QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Бібліотеки громади в нових реаліях життя

Пристосовуючись до нових реалій життя, бібліотекарі Олександрійської міської централізованої бібліотечної системи, проводять різноманітну роботу.
Важливим зараз є захист інформаційного простору: боротьба з фейками, дезінформацією та кіберзагрозами. Тому щочетверга в бібліотеці для юнацтва проходять заняття курсу «Будь медіграмотним». Під час чергового заняття слухачі дізналися як працюють алгоритми соціальних медіа (Facebook, Twitter, Instagram) та чи можна довіряти тому, що бачимо онлайн. Також на заняттях курсу «Смартфон для новачків» приділили увагу і Telegram, що в умовах війни став досить популярною платформою для спілкування та поширення новин.
Про те, як розпізнати псевдоволонтера та відрізнити фейкові заклики про допомогу від реальних, бібліотекарі центральної міської бібліотеки спільно з юристом Олександрійського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Валерією Джевагою провели інформ-досьє «Обережно! Фейкові волонтери» для учнів Ліцею інформаційних технологій.
Минулого тижня у бібліотеці-філії № 8 для юнацтва розпочав свою роботу психологічний тренажер «Спокій. Впевненість. Відновлення», перше заняття якого провела психологиня Ольга Нємова.
Бібліотекарі філії № 10 також почали активніше використовувати інструменти для проведення онлайн-заходів: спільно з учнями 2-Б класу ЗНЗ №10 провели онлайн гру-мандрівку «Країна Здоров’я», під час якої відвідали місто Нехворійськ та вчилися берегти своє здоров᾽я.
Відволіктися та зняти емоційне напруження допомагає і квест-кімната «Таємниця фараона» у бібліотеці для юнацтва. У цьому переконалася команда із Києва та Харкова. Ретельно дослідивши безліч книг та усипальню фараона, учасники квесту швидко віднайшли й розгадали усі послання єгиптологів.
Відновила свою роботу і Студія дизайну та краси «Креатив» на базі центральної міської бібліотеки. Щочетверга там збираються усі охочі стати учасниками майстер-класів з виготовлення предметів декору одягу, житла в різних техніках декоративно-прикладного мистецтва. Так, 7 квітня майстер-клас був присвячений виготовленню свічки з бджолиного воску, декорованої символами Великодня.
У центральній міській бібліотеці для дітей щодня о 14:00 проводяться цікаві майстер-класи, пізнавально-розважальні ігрові програми, лялькові вистави, мульт-перегляди для малечі.
Гуртуймося та підтримуймо один одного у ці непрості часи!

Більше фото за посиланням:
https://www.facebook.com/olexrada.kr/photos/pcb.383912696936697/383912510270049/