QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

До Олександрії приїхала мандрівна виставка

3 грудня в міському музейному центрі відкрилася інтерактивна виставка «На Зламі». Це 13 стендів з історіями про життєві злами: свідчення, спогади, твердження людей різних професій, що постраждали внаслідок російсько-української війни. Виставка поєднує особисті історії очевидців з інфографікою та статистичними доказами змін, що відбулися в структурі суспільства на Сході України.
Назва експозиції – «На зламі», бо чітко фіксує життя людей «до» і «після», безповоротність змін, які відбулися в житті людей через війну і безчинство бойовиків. Ключові теми – людський страх, роз’єднання сімей, ворожнеча, невизначеність, розпач, проблеми переселенців, страхіття, які пережили бранці в полоні, сексуальне і гендерне насильство під час утримання в незаконних в’язницях на Донбасі. Автори виставки намагалися дати відповіді на питання: що таке страх перед війною, як змінюється звичайне життя, як відбувається адаптація вимушених переселенців.
Часто експозицію ще називають мандрівною, оскільки за останні два роки вона побувала у понад 20 містах України, зокрема, Києві, Дніпрі, Хмельницькому, Кропивницькому, Вінниці, Дружківці, Черкасах та ін.
Організатори виставки громадська організація «Східноукраїнський центр громадських ініціатив», яка входить до Коаліції «Справедливість заради миру на Донбасі». Співорганізатори – управління культури і туризму Олександрійської міської ради та громадська організація «Центр громадської активності «Перемога».
Виставка у музеї діятиме до 23 грудня. Графік роботи: щодня, окрім неділі, з 9.00 до 18.00; у суботу: з 10.00 до 17.00. Вартість квитків від 3 до 6 грн. Довідки за телефоном: (063) 187-35-05.