QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Міська рада затвердила Статут Олександрійської територіальної громади та прийняла ряд важливих рішень

31 серпня відбулася 11-та чергова сесія Олександрійської міської ради VIII скликання.
Після озвучення депутатських запитів, заяв та звернень присутні перейшли до розгляду питань порядку денного.
Першочергово своїм рішенням депутати затвердили Статут Олександрійської територіальної громади – головний документ, який визначає основні засади діяльності громади. Відповідний документ буде направлено на державну реєстрацію до територіальних органів Міністерства юстиції України, після чого Статут набирає чинності.
На сесії затверджено три нових міських програми: Програму запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознаками статі на період до 2025 року; програму спільного фінансування та підтримки об’єднань співвласників багатоквартирних будинків на території Олександрійської територіальної громади на 2021-2025 роки; програми з локалізації та ліквідації карантинних організмів на території Олександрійської територіальної громади на 2021-2025 роки.
Для врегулювання питання пільгового проїзду на маршруті №79 «Олександрія – Головківка» та компенсаційних виплат перевізнику, депутати внесли доповнення до Програми компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян автомобільним транспортом загального користування приміського сполучення в Олександрійській територіальній громаді, включивши до неї даний маршрут.
Рішенням сесії присутні передали в управління ОСББ три багатоповерхівки: на площі Покровській№7б – в ОСББ «Зоряне,89»; по вул. Григорія Усика №62 – в ОСББ «Центральний 62» та по пр. Будівельників №32а – в ОСББ «Престиж 32а».
З метою більш зручного отримання адміністративних послуг у прилеглих населених пунктах, депутати проголосували за утворення віддаленого робочого місця адміністратора у селі Звенигородці за адресою вул. Центральна, 7.
Депутати затвердили структуру Олександрійського міського центру соціальних служб та його загальну чисельність у кількості 17 штатних одиниць.
Також на сесії міської ради депутати ухвалили рішення з ряду земельних питань.