QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Порушників правил благоустрою знайдено

Нещодавно в соціальних мережах активно обговорювався випадок незаконного вивезення сміття і створення стихійного сміттєзвалища у зоні відпочинку «Топольки». Невідомі викинули побутові відходи і не зреагували на зауваження відпочивальників прибрати сміття.
Муніципальна безпека міської ради спрацювала швидко: порушники були ідентифіковані та знайдені. Ними виявилися чоловік з дружиною, що проживають в приватному секторі міста.
Інспектори провели бесіду з цими людьми, склали адміністративний протокол, що передбачає накладання штрафу до 1 700 грн, та надали припис на усунення наслідків порушення. Рішення про стягнення штрафу і його суму ухвалять на найближчому засіданні адміністративної комісії.
Нині працівники муніципальної безпеки задіяні в інших завданнях, які обумовлені військовим станом в країні. Однак вони постійно здійснюють рейди. Лише за останній місяць на основі виявлених порушень правил благоустрою було складено понад 20 протоколів. Встановлені порушники відповідатимуть перед громадою згідно чинного законодавства.
Тож муніципальна безпека міської ради попереджає: люди, які викидають сміття на околицях міста, біля водойм і лісосмуг, будуть покарані. Під час рейдів інспектори затримують і штрафують тих, хто вивозить сміття не туди, куди слід.
Але навіть ті, кому вдалося уникнути зустрічі з інспекторами, не залишаться безкарними — їх упізнають за відео з камер спостереження або з повідомлень небайдужих олександрійців.
Якщо ви живете в приватному секторі, вам варто укласти договір про регулярне вивезення відходів. Якщо ж робите ремонт у будинку, квартирі, офісі чи крамниці, потрібен талон на вивезення будівельного сміття. Видає їх ТОВ «Екотранссервіс», що знаходиться на 1 поверсі приміщення БТІ за адресою: проспект Соборний, 51.