QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Тиждень разом з бібліотеками

В бібліотеках проводяться різнопланові заходи для людей різного віку.
Крім того, що близько 50-60 дітей щодня відвідують центральну міську бібліотеку для дітей, розважаються під час ігор, переглядають лялькові вистави, власноруч виготовляють різні поробки під час майстер-класів, переглядають мультики, доросла частина населення теж знаходить собі заняття до душі.
Під час чергового заняття курсу «Будь медіаграмотним» у бібліотеці для юнацтва слухачі поважного віку дізналися, як навчитися помічати альтернативні думки онлайн та вибратися з інформаційної бульбашки. Крім того, вони разом з експертами та викладачем курсу з’ясували влив медіа на людей.
В цій же бібліотеці щотижня проходять заняття з вивчення англійської мови в рамках курсу «Speaking Club. Senior» під керівництвом волонтера.
Усі, хто потребують психологічної підтримки у ці непрості часи, зібралися у бібліотеці для юнацтва на психологічний тренажер «Спокій. Впевненість. Відновлення» від психолога Ольги Нємової.
В центральній міській бібліотеці для дітей майже два місяці діють постійні уроки самозахисту, які користуються популярністю серед відвідувачів.
А нещодавно запропонував свої послуги й інструктор з айкідо – Василь Моргаленко. Тож тепер охочі можуть займатися японським бойовим мистецтвом.
Напередодні Дня довкілля бібліотекар центральної міської бібліотеки провела еко-гру «Природа – джерело життя і краси» на онлайн-платформі Zoom. До заходу долучилися учні 9-х класів ліцею інформаційних технологій. Зустріч пройшла в цікавій ігровій формі, в ході якої бібліотекар привернула особливу увагу до проблем збереження та охорони природного середовища.
Дню довкілля був присвячений ще один бібліотечний захід, і теж у форматі онлайн: еко-година «Довкілля – неповторна казка, тож бережи його, будь ласка!» від фахівців філії №10 для учнів 6-Б класу ЗНЗ №10.
Бібліотекарі приділили увагу і підвищенню свого фахового рівня: під час вебінару «Психологічна підтримка для бібліотекарів в умовах воєнного стану» від Української бібліотечної асоціації вони набули багато корисних навичок не тільки для себе, а й для користувачів бібліотек.
Став у нагоді бібліотечним фахівцям і вебінар «Добрі книги для родинного затишку» від колег обласної універсальної наукової бiблiотеки iм. Д.I. Чижевського. Обговорили книги для родинного затишку, які однаково можуть читати й діти, і дорослі, і кожен знайде для себе розраду і заспокоєння.