QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

В Олександрійській міській лікарні облаштують централізовану подачу кисню

В Олександрії активно ведеться капітальний ремонт корпусу інфекційного відділення центральної міської лікарні.
23 червня міський голова Сергій Кузьменко разом зі своїм першим заступником Юрієм Гугленком та радником Сергієм Коваленком відвідали об’єкт, аби ознайомитися з ходом робіт.
На сьогодні у відділенні працівники підрядної організації замінили дерев’яну основу даху і невдовзі приступлять до перекриття покрівлі. Паралельно здійснюється демонтаж у приміщеннях та за результатами аудиту уточнюються роботи, які необхідно включити в проєкт реконструкції.
Начальник управління охорони здоров’я Тамара Сакара поінформувала, що відділення буде розраховане на 25-30 ліжок та буде обладнане чотирма окремими боксами для хворих. Також вона повідомила, що на сьогодні доопрацьоване питання щодо збільшення потужностей забезпечення киснем з 4 до 6 кубів.
У ході робочого візиту до лікарні міський голова прокоментував ЗМІ хід реалізації даного проєкту: «Завершується аудит і ми бачимо, що, треба більш детальна реконструкція. Потрібно багато чого змінити, аби це приміщення виглядало так, як я давав завдання, що лікар має зайти і в комфортних умовах для пацієнта надати комфортну послугу. Це ціль, це мета, і шлях до цього непростий. Тому вносимо зміни у проектно-кошторисну документацію та включаємо роботи».
Окремо Сергій Кузьменко зупинився на питанні технічного оснащення лікарні: «Для інфекційного відділення дуже важлива наявність централізованого забезпечення киснем, тому будуть встановлені кріоциліндри та буде здійснена розводка систем кисню під всі ліжка».
Нагадаємо, що 17 червня на сесії обласної ради депутати виділили 10 млн грн субвенції на виконання інвестиційного проєкту, що включає придбання обладнання та оснащення інфекційного відділення, виготовлення проектно-кошторисної документації та виконання робіт з установки кріоциліндрів та киснепроводу для забезпечення медичним киснем відділень Олександрійської центральної міської лікарні.
Наостанок Сергій Кузьменко повідомив приємну новину: «Нам потрібні лікарі і ми вже маємо домовленість з молодим лікарем-інфекціоністом. Для нього буде придбане житло і лікар приїде в наше місто працювати та надавати допомогу».

Більше фото за посиланням: https://www.facebook.com/olexrada.kr/photos/pcb.207379474590021/207379004590068/