QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

В Олександрії минулого року 31 дитина втратила свою родину

Протягом 2021 року в Олександрійській громаді осиротіло або залишилися без батьківської опіки/піклування 31 дитина. Із них 14 дітей покинуті своїми батьками, від 4-ох відмовилися ще в пологовому будинку, 10 дітей осиротіли та батьків 7-ох неповнолітніх позбавили батьківських прав.
Через спеціалістів служби у справах дітей всі дітлахи влаштовані під опіку/піклування до найближчих родичів, дитячих будинків сімейного типу, прийомних сімей та БФ «Джерело життя». Окрім того, 4 малюки позбавилися статусу сиріт у зв’язку з їх усиновленням іноземними громадянами.
Серед основних причин посиротіння варто виділити наступні:
– асоціальний спосіб життя батьків;
– хвороба батьків, яка перешкоджає їм належним чином виконувати батьківські обов’язки;
– безвідповідальне ставлення батьків до виконання батьківських обов’язків (перекладають свої обов’язки на плечі бабусь, дідусів та інших родичів);
– смерть батьків;
– притягнення батьків до кримінальної відповідальності.
Із закриттям інтернатів та будинків дитини перед службою у справах дітей міської ради постала гостра потреба у забезпеченні маленьких жителів громади місцями проживання, подальшим облаштуванням умов життя, їх психологічної, а часом і фізичної реабілітації.
Тому враховуючи ситуацію, просимо громадян, які не байдужі до долі дітей звертатися до служби у справах дітей та міського центру соціальних служб щодо отримання консультацій з питань встановлення опіки/піклування, створення прийомних сімей, будинків сімейного типу, патронатних сімей та з питання усиновлення дітей за адресою: пр. Соборний, 59, кім. № 122 (служба у справах дітей ), тел. (066) 42 11 024, (096) 087 14 04. Або кім. №№ 405-406 (центр соціальних служб), тел. (05235) 7 23 88.