QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

В Олександрії роблять щеплення бустерною дозою

В Україні дозволили бустерну дозу вакцини проти COVID-19 для всіх вакцинованих осіб віком від 18 років. Оптимальний термін ревакцинації – від 6 до 9 місяців після другої дози.
В олександрійському пункті масової вакцинації населення, що діє на базі ПК «Світлопільський», розпочали проводити такі щеплення. Так, за минулий тиждень уже 108 людей отримали бустерну дозу.
На сьогодні дані свідчать, що ефективність вакцин із часом знижується і вони не можуть успішно протидіяти коронавірусній хворобі, зокрема, і варіанту «Омікрон». Особливо, якщо мова йде про людей старшого віку. Натомість введення бустерної дози наближає ефективність вакцин до 90%.
Тож Міністерство охорони здоров’я закликає усіх невакцинованих людей віком від 60 років щепитися проти COVID-19 якнайшвидше.
Для бустерної дози перевагу надаватимуть м-РНК-вакцинам – Moderna або Pfizer, незалежно від того, якою вакциною була щеплена людина. Тим, хто отримав перші два щеплення вакциною CoronaVac, рекомендовано вводити бустерну дозу вакциною Pfizer.
За відсутності мРНК-вакцин бустерну дозу можна зробити іншою будь-якою вакциною.
Після введення цієї дози можна отримати новий COVID-сертифікат, який діятиме 270 діб з дати її введення. Згенерувати його можна в «Дії» орієнтовно наприкінці січня 2022 року. До того часу буде чинним сертифікат за попередню повну вакцинацію.