QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

В Олександрії відбулося покладання квітів до Дня Соборності України

Традиційно 22 січня у нашій державі відзначається День Соборності України. Цього року виповнюється 103-тя річниця проголошення Акта злуки Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки.
Олександрійська громада долучилася до відзначення цього всенародного свята. Напередодні, 21 січня, біля пам’ятника Тарасу Шевченку відбулась літературно-музична композиція «Соборна мати Україна, одна для всіх як оберіг».
У заході взяли участь депутат обласної ради Сергій Коваленко, заступники міського голови Юрій Гугленко та Ірина Чемерис, представники міської ради, депутати, військовослужбовці, члени громадських організацій, жителі громади.
Ведуча нагадала, що день 22-го січня 1919 року увійшов до національного календаря, як велике державне свято – День Соборності України. У важкій витривалій боротьбі за національне визволення, утвердження власної державності наш народ не раз переживав як гіркі, так і радісні події. Одна з таких сторінок нашого минулого – боротьба українського народу за соборність своїх земель. Споконвічною мрією українців було об’єднання розрізнених частин України в межах однієї держави. Саме тому, на площі перед Софією Київською відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів. На зібранні було урочисто проголошено об’єднання Української народної республіки та Західно-Української народної республіки. Сьогодні ця дата уособлює національну єдність і символізує прагнення нашого народу до вільного життя в самостійній незалежній державі.
Після виступу ведучої присутні поклали квіти до пам’ятника Великому Кобзарю.