QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Відкрито меморіальну дошку Олександру Семеновичу Водолазкіну

18 червня відбулося відкриття меморіальної дошки, яка увіковічила пам’ять лікареві, талановитому керівнику та організатору лікувально-профілактичної справи минулих років – Водолазкіну Олександру Семеновичу. Дошку було розміщено на фасаді стаціонарного корпусу центральної міської лікарні.
Віддати шану відомій у місті людині та лікарю прийшли перший заступник міського голови Юрій Гугленко, начальник управління охорони здоров’я Тамара Сакара, колектив медичних працівників, рідні та близькі.
Перед присутніми з промовою виступив Юрій Гугленко, який зазначив «Надзвичайно приємна і важлива мить – відкриття меморіальної дошки. Олександр Семенович був фундатором олександрійської медицини. Честь і шана його праці. Як говорять, історію творять люди і це дійсно та людина, яка творила історію олександрійської медицини».
До присутніх звернувся головний лікар центральної лікарні Віктор Приходько, який згадав Олександра Семеновича, як талановитого організатора, людину, яка завжди переймалася турботами лікарні, і навіть після виходу на заслужений відпочинок він цікавився проблемами закладу та давав слушні поради.
Також виступила дружина Олександра Водолазкіна – Лідія Арсентіївна, яка висловила вдячність міській владі, керівництву галузі охорони здоров’я за високу нагороду для її чоловіка та підкреслила, що Олександр Семенович знав і любив місто та поважав і цінував своїх колег.
Під час заходу ведуча згадала життєвий і трудовий шлях лікаря. Водолазкін Олександр Семенович народився 8 серпня 1933 року в м.Макіївка Донецької області. Після закінчення Дніпропетровського медичного інституту був направлений на роботу в міську санепідемслужбу в місто Олександрію. Він працював головним лікарем СЕС, після цього 12 років очолював міський відділ охорони здоров’я, а з 1981 по 1998 рік працював головним лікарем центральної міської лікарні.
За час його керівництва значно зріс рівень медичної допомоги, було збудовано корпус в дитячій лікарні, пологовий будинок, корпуси гінекології, фізіотерапії, урологію, зведено будівлю нової поліклініки.
Олександр Водолазкін приділяв особливу увагу забезпеченню медичними кадрами лікувально-профілактичних закладів та їх оснащенню обладнанням.
Своєю самовідданою працею Олександр Семенович зробив вагомий внесок у розвиток сфери охорони здоров’я та був нагороджений чисельними грамотами обласної та міської ради, грамотами Міністерства охорони здоров’я, грамотою Президії Верховної Ради УРСР, відзначений орденами «Дружби народів та «Знак пошани».
2 червня 2020 року Олександр Семенович Водолазкін пішов із життя.
Після виступів відбулося офіційне відкриття меморіальної дошки та покладання квітів.

Більше фото за посиланням:

https://www.facebook.com/olexrada.kr/photos/pcb.204224794905489/204224581572177/