QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Виконком розглянув ряд важливих питань життєдіяльності міста

1 жовтня відбулося чергове засідання виконавчого комітету.

На початку присутні розглянули ряд питань, що стосуються подальшої долі дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах.
Виконком затвердив положення про роботу служби «Соціальне таксі» у новій редакції. Це пов’язано зі змінами у законодавстві, якими розширено категорію осіб, що можуть користуватися відповідною послугою. Це інваліди з дитинства з порушеннями зору, інтелектуальними та психічними розладами. Також положенням визначено, що спецавтотранспорт доставлятиме людей до соціальних об’єктів у межах області.
Перейшовши до блоку питань ЖКГ, виконавчий комітет запропонував міській раді передати будинок по вул. 6-го Грудня №137 з управління КП «Житлогосп» в управління ОСББ «Затишна оселя 137».
Розглянувши заяви, присутні поставили на квартирний облік трьох громадян, які потребують поліпшення житлових умов: учасника бойових дій, інваліда з дитинства та особу, що має статус дитини, позбавленої батьківського піклування.
Виконавчий комітет надав дозвіл КП «Теплокомуненерго» на укладення з АТ НАК «Нафтогаз України» мирових угод, у процесі виконання судових рішення про стягнення з підприємства заборгованості за спожитий газ для розблокування рахунків та забезпечення сталого початку нового опалювального сезону.
У зв’язку з розширення послуг, які надаються в Олександрійському ЦНАПІ, та змінами у законодавстві, депутатам запропоновано збільшити чисельність апарату міської ради та її виконавчих органів на 3 штатні одиниці.
Враховуючи листа Мінсоцполітики, виконавчий комітет погодив управлінню соціального захисту населення організацію і проведення мирного зібрання – акції «Хода за свободу», яка відбудеться 16 жовтня. Метою акції є підвищення рівня обізнаності населення щодо проблеми торгівлі людьми. Хода відбудеться за маршрутом площа попова – пр.Соборний – площа Соборна – пр. Соборний – площа Покровська.
У ході розгляду земельних питань, виконавчий комітет ухвалив рішення про відведення земельних ділянок у межах норм безоплатної приватизації, оренду ділянок, інвентаризацію земель.
Також присутні запропонували міській раді внести зміни до бюджету громади, збільшивши доходи та видатки на суму 417,3 тис.грн.