QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Життєдіяльність міста під час зимового локдауну

На сьогодні за результатом оцінки епідемічних показників на території Олександрії, як і в багатьох інших містах України, продовжує діяти «помаранчевий» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19. Відповідно до постанови Кабінету Міністрів та протоколу засідання міської комісії з ТЕБ та НС з 19 грудня 2020 року до 28 лютого 2021 року на території Олександрійської міської територіальної громади продовжено карантин і згідно з цим в місті діють відповідні обмежувальні протиепідеміологічні заходи.
Окрім того, починаючи із 8 по 24 січня на території України вводиться жорсткий карантин. Обмеження, які він передбачає, прописані в постанові Кабміну від 9 грудня 2020 року № 1236 та в протоколі засідання міської комісії з ТЕБ та НС, який можна знайти на сайті Олександрійської міської ради за посиланням.
Тож у цей період на території Олександрійської міської територіальної громади буде діяти ряд заборон, серед яких:
– відвідування закладів освіти, окрім дитячих садочків та спеціальних закладів освіти. Із 11 і по 22 січня усі школи переведені на дистанційне навчання;
– приймання відвідувачів у барах, ресторанах, кафе тощо, окрім надання послуг громадського харчування із здійсненням адресної доставки замовлень, замовлень на винос;
– робота торговельно-розважальних центрів та інших закладів розважальної діяльності;
– приймання відвідувачів у спортивних залах, фітнес-центрах, басейнах;
– проведення всіх масових заходів, новорічних та різдвяних свят ялинки тощо;
– діяльність непродовольчих ринків.
Натомість дозволяють працювати супермаркетам, аптекам, банкам, поштовим відділенням, автозаправним комплексам (без зон харчування), готелям. До салону краси та перукарні можна буде потрапити тільки за попереднім записом без очікування всередині.
Робота транспорту не зупинятиметься. Під час зимового локдауну він працюватиме з обмеженнями «помаранчевої» зони, а саме: буде перевозити пасажирів у межах кількості сидячих місць. Авіаперевезення по країні здійснюватимуться без обмежень. Однак перед подорожами за кордон бажано перевірити, які заборони діють у тих країнах, де запланований відпочинок.
Жорсткий карантин з 8 до 24 січня, окрім всього іншого, необхідний, аби розвантажити медичну систему країни. Адже, окрім ймовірного збільшення випадків прояву COVID-19 після новорічно-різдвяних свят, щороку спостерігається сезонне зростання кількості хворих на грип та інші ГРВІ, яке починається у січні і, як правило, триває до березня.