QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Галузь освіти в Олександрії продовжує оновлюватися

Ремонтно-будівельні роботи в приміщеннях та на території загальноосвітніх навчальних закладів, підпорядкованих управлінню освіти, продовжуються.
Наразі вже повністю завершено ремонти найбільш проблемних ділянок покрівель в Олександрійському колегіумі, ДНЗ №№ 39 і 43. На їх оновлення з міського бюджету було виділено понад 2 млн грн.
Також завершено переоблаштування системи опалення і встановлено 22 нових металопластикових вікна в дитячому садочку № 25, на що витрачено близько 500 тис грн. Наразі тут ведеться шпаклювання зовнішніх та внутрішніх відкосів.
Триває оновлення кабінетів фізики в Ліцеї інформаційних технологій та Олександрійському колегіумі. Завдяки програмі «Спроможна школа для кращих результатів», учасником якої стала й Олександрія, 2 навчальних кабінети будуть оснащені сучасним високотехнологічним обладнанням та інтерактивними комплексами. Це дасть можливість відкрити на базі міста не лише навчально-практичні центри, а й зробити освітній процес цікавим і ґрунтовним, створивши належні умови для здобуття професійних навичок одразу під час навчання.
Окрім того, активно ведуться будівельні роботи на території НВО «Олександрійська гімназія ім. Т. Г. Шевченка – ЗНЗ І-ІІ ступенів – школа мистецтв», де облаштовується новий спортивний мультфункціональний майданчик. Вартість робіт складає близько 1,5 млн грн.
Загалом, міська рада виділила 8 млн 741 тис грн на оновлення закладів освіти. Ці кошти включають в себе видатки місцевого бюджету, співфінансування різних рівнів та державні субвенції.